Teams utvecklas med nya funktioner

Lediga tjänsterarrowIcon
NYHET 22 OKTOBER 2020
__

Teams utvecklas med nya funktioner

Det digitala kontoret har blivit det nya normala för många personer och samarbetsverktyg som Microsoft Teams har fått en allt större roll i det dagliga arbetet. Teams utvecklas löpande med smarta funktioner för att underlätta samarbete och öka samhörigheten, vilket blir allt viktigare när många jobbar på distans. Nyligen lanserades nya funktioner i Teams och ytterligare några smarta funktioner är på gång att rullas ut längre fram. Här sammanfattar vår expert Anki Nylander på B3 Cloud några av nyheterna i Teams som släpps nu under hösten.

Together Mode

Together Mode skapar en helt ny mötesupplevelse i Teams genom möjligheten att placera deltagarna i samma delade bakgrundsvy. Presentatörer kan välja en scen från galleriet som blir standardscen för samtliga mötesdeltagare, det kan exempelvis vara ett konferensrum eller café. Genom maskininlärning kommer även deltagarna automatiskt storleksanpassas och centreras, oavsett hur långt ifrån kameran de sitter, vilket ger ger en mer realistisk upplevelse. När alla deltagare visas tillsammans skapas mer engagerande möten och det blir lättare att se deltagarnas ansikten och kroppsspråk.

Together Mode testas under vår digitala introduktionsdag B3 Start

Customs Layout

Senare i år lanseras Customs Layout, möjligheten att kunna anpassa hur innehåll visas under ett möte. Exempelvis kan en presentatör visas i förgrunden av en PowerPoint-presentation, vilket ökar interaktiviteten i ett möte, i stället för som idag när presentationen tar upp hela skärmen.

Breakout Rooms

I november lanseras den efterfrågade funktionen som ger möjlighet att bryta upp möten till mindre grupper för exempelvis gruppdiskussioner. Presentatörer kommer kunna gå mellan breakout rooms för att dela information och sedan stänga rummen och återkalla samtliga deltagare till ursprungsmötet.

Meeting Recap

Efter att ett möte hållits i Teams kommer det automatiskt skapas en sammanfattning med inspelningar, chat, delade filer m.m. från mötet. Dokumentationen finns tillgänglig både för mötesdeltagarna och de som var inbjudna, men inte kunde delta i mötet. En värdefull service som gör det lätt att gå tillbaka till mötet och minnas vad som diskuterades. Sammanfattningarna kommer återfinnas i mötet i Outlook-kalendern. Inom kort kommer även inspelade möten att sparas i Microsoft 365 så de kan delas säkert även med externa deltagare.

Home Site App

I början av nästa år planerades den nya funktionen Home Site App att lanseras, vilket innebär en app som ger de medarbetarna snabb och enkel åtkomst till organisationens intranät i Sharepoint direkt från Teamsappen och underlättar arbetet när fler vardagliga verktyg samlas i en en och samma vy.

Källa: Microsoft

KONTAKTA GÄRNA MIG OM DU VILL UTVECKLA DET DIGITALA ARBETSSÄTTET INOM DIN ORGANISATION
__
Jonny
Mattes
Nyfiken på hur vi kan hjälpa dig? Kontakta oss gärna!