Sidhuvud b3 ikon
Sv / En/Pl

Nyhet

B3 Logga entren

Fredrik Dolléus ny affärsområdeschef på B3

Fredrik Dolléus har nyligen tillträtt som ny affärsområdeschef för B3 Consulting Groups affärsområde Digital Management och även som medlem i bolagets koncernledning. Fredrik Dolléus har över 20 års erfarenhet av digital utveckling i ledande roller samt även en lång bakgrund inom IT-konsultbranschen.

– Vi är väldigt glada över att få välkomna Fredrik Dolléus som ny affärsområdeschef och medlem i koncernledningen. Fredrik är en mycket erfaren ledare med gedigen bakgrund inom IT-konsultbranschen. Han har också ett stort engagemang för B3-koncernens verksamhet, vilket kommer vara viktigt för vår fortsatta utveckling, säger Anette Billing, VD och Koncernchef på B3 Consulting Group.

Fredrik Dolléus har jobbat på B3 sedan 2019 och anslöt till bolaget i samband med förvärvet av Alenio Consulting som han drivit och utvecklat under 12 år. Han är utbildad civilekonom och har även bred erfarenhet som managentkonsult inom olika verksamheter, i både privat och offentlig sektor. Sedan 2020 har Fredrik Dolléus varit VD för B3s specialistbolag B3 Business Transformation. Han kommer framåt att arbeta som affärsområdeschef på 50% och fortsätta som VD för B3 Business Transformation på 50% tillsammans med ett förstärkt ledningsteam.

– Jag ser fram mot att få engagera mig ytterligare för B3-koncernen och att få ingå i koncernledningen. Jag ser också fram emot att få leda ett välfungerade affärsområde tillsammans med alla drivna entreprenörer inom våra specialistbolag och att utveckla affären framåt, säger Fredrik Dolléus.

B3s affärsområde Digital Management är inriktat på tjänster inom digitalisering och verksamhetsutveckling, agil transformation, förändringsledning, säkerhet, beslutsstöd och e-hälsa. Affärsområdet har bland annat stort fokus på kunder inom bank och försäkring, offentlig sektor och vård/hälsa. Digital Management utgjorde under 2022 37,0 procent av B3-koncernens omsättning.

För mer information, kontakta Fredrik Dolléus, telefon 070-387 12 60.

Fredrik D

FREDRIK DOLLÉUS

Kontakta oss