Sidhuvud b3 ikon
Sv / En/Pl

Nyhet

Paula D’Cruz, B3 Innovation

”Det har varit en
berikande upplevelse att vara coach för
Changers Tech”

Paula D’Cruz arbetar som konsult på B3 Innovation där hon hjälper kunder med allt inom frontend- och agil utveckling. Hon har även ett stort engagemang för B3s egna inkluderingsråd som jobbar för kunskapsspridning och för att främja jämlikhet och mångfald både inom organisationen och i teknikbranschen i stort.

Under våren har Paula antagit rollen som coach för programmerings-utbildningen Changers Tech som syftar till att alla ska få möjlighet att förverkliga idéer och påverka sin framtid, oavsett bakgrund.

Berätta om din roll i projektet?
— I Changers Tech agerar jag coach för en grupp nyfikna och modiga människor som intresserar sig för IT-branschen och utveckling. Jag finns tillgänglig för stöttning och som bollplank medan de får lektioner inom programmering. En gång i veckan har vi möten då vi diskuterar lektioner, frågeställningar och uppgifter. Jag delar även med mig av mina egna erfarenheter och min väg in i IT-branschen.

Hur har det varit att anta rollen som coach?
— Det har varit en väldigt rolig och berikande upplevelse. Jag blir glad hela vägen in i själen när jag ser nya människor få upp ögonen för IT och programmering, och kanske extra mycket när det gäller personer som kanske inte alltid sett IT-världen som en plats för dem. Jag finns här för att uppmuntra till att IT-världen är en (rolig) plats för alla.

Vad ser du som mest värdefullt med Changers Tech?
— Det mest värdefulla med Changers Tech är dess fokus på inkludering, mångfald och utbildning. Changers Tech lägger kraft där det tidigare saknats, och det går helt i linje med mina personliga värderingar.

Vad har det givit dig att delta som coach?
— Det är alltid berikande att träffa och lära känna nya personer inom teknikområdet. Genom att vara coach får jag både träffa fantastiska elever samt få gemensamma coach-kollegor att dela denna erfarenhet med. Det känns bra och viktigt om jag kan dela med mig av något som blir värdefullt för någon annan, om det så må vara kunskapsdelning eller mitt eget nätverk.

Kontakta oss