Sidhuvud b3 ikon
Sv / En/Pl

Nyhet

Niklas och Sofia

Jämställdhetsvecka på B3

Den 6–10 mars arrangerar B3 en Jämställdhetsvecka med en rad aktiviteter i samband med internationella kvinnodagen. Sofia Dahlström, People and Culture Partner på B3, berättar mer nedan.

Varför uppmärksammar B3 Internationella kvinnodagen med en temavecka?

— Jämställdhet, mångfald och inkludering är något som vi värnar om och arbetar aktivt med. I enlighet med vårt värdeord ”olikheter” är det en självklarhet för oss att uppmärksamma internationella kvinnodagen - och varför inte göra det med en hel temavecka! Faktum är att det blivit en tradition då detta är tredje året i rad vi anordnar en temavecka i samband med kvinnodagen. I november gjorde vi detsamma för att uppmärksamma internationella mansdagen.

På vilket sätt kommer B3 att uppmärksamma Internationella kvinnodagen?

— Genom att anordna flera olika aktiviteter på temat jämställdhet och inkludering. Vi kommer till exempel att anordna en träff med vårt inkluderingsnätverk B3 Include. Vi har bjudit in den inspirerande talaren Ann-Christine Ruuth som kommer ge oss perspektiv på könsnormer och könsidentitet. Vi kommer även ha ett Lunch & Learn på temat fördomar, samt ett Tech Talk Länk till annan webbplats. med fokus på tillgänglighet på webben.

Vad vill ni att initiativen ska bidra till?

— Vi hoppas att våra initiativ ska engagera, informera och inspirera våra medarbetare. Inkludering och jämställdhet är inte bara viktigt, men också kul och något som berör alla. För att nå våra mål med en inkluderande arbetsplats så behöver vi också göra ämnet lustfyllt och spännande. Fler sätt vi gör detta på är bland annat genom våra partnerskap med Changers Hub Länk till annan webbplats. och Women in Tech Länk till annan webbplats. som sträcker sig över hela året. Det är viktigt för oss att jobba kontinuerligt och regelbundet med dessa frågor, och försöka få in dessa perspektiv i det dagliga arbetet. Vi är så stolta över dessa partnerskap och ser verkligen fram emot både Women in Techs konferens den 23e mars där B3 kommer att ha en egen monter, och samarbetet med Changers Hub som fortsätter även i år.

För mer information, kontakta gärna

Sofia
Dahlström

Kontakta oss