Sidhuvud b3 ikon
Sv / En/Pl

Nyhet

Chris Berrette


”Jag brinner för att lära ut programmering och att inspirera andra”

Christofer Berrette arbetar till vardags som fullstackutvecklare och designer på ett av B3s specialistbolag, B3 Grit. Just nu är han även lärare för programmerar-utbildningen Changers Tech. B3 är för andra året med som samarbetspartner till Changers Hub som driver utbildningen.

Vad gör du i din roll på B3?

— Jag arbetar som fullstackutvecklare och designer, just nu i ett uppdrag hos Skolverket sedan i februari i år. Jobbar även som UX-are för att utveckla deras applikation. Jag kom in på B3 i början på januari och arbetade före dess som utvecklare på Scania i fyra år. Jag är anställd hos ett av B3 specialistbolag, B3 Grit, och är baserad i Stockholm.

Berätta mer om Changers Tech?

— Changers Tech är ett initiativ som drivs av organisation Changers Hub som syftar till att alla ska få möjlighet att förverkliga idéer och påverka sin framtid, oavsett bakgrund. Det är en 12 veckor lång utbildning där eleverna lär sig grunderna i programmering och mer specifikt frontend-utveckling. Det är en bred och blandad skara av elever; unga, äldre och både kvinnor och män och vi är 25 totalt. Vi bjuder in talare och inspiratörer från bolag i branschen till våra träffar. Vi har lektioner två gånger i veckan, på kvällstid. Vi försöker också gå på spännande event, som till exempel Brilliant Minds. Alla elever får ett certifikat vid avslutad kurs.

Vad har du för roll i projektet?

— Jag lär ut programmering, men är också ett bollplank för eleverna. Jag försöker att inspirera och motivera i min roll. Changers Tech samarbetar med ”Lär mig Koda”, ett initiativ startat av mig där vi lär allmänheten att programmera med de senaste teknologierna och genomför roliga och givande projekt. Vi använder en ny inlärningsmetodik som möjliggör att du kan lära dig programmering när som helst, var som helst och i egen takt. Målet är att du inte behöver säga upp dig från ditt nuvarande jobb för att utbilda dig till programmerare.

Vad är mest givande i detta uppdrag?

— Detta är något jag gör på min fritid och är något jag verkligen brinner för. Jag känner att jag får bidra till något större och meningsfullt. Jag gör detta för att jag vill hjälpa människor att få en ingång till den digitala världen och för att det finns en stor brist på utvecklare i Sverige. Jag vill skapa möjligheter och hjälpa människor att starta egna företag. Det spelar ingen roll vilken bakgrund man har, alla ska kunna lära sig att koda.

Kontakta oss