Sidhuvud b3 ikon
Sv / En/Pl

Nyhet 230713

Händer på tangentbord2

B3 startar nytt bolag inom cybersäkerhet

B3 Consulting Group växer och utvecklar nu verksamheten med ett nytt bolag inom cybersäkerhet för att kunna möta den allt ökande efterfrågan.

Det nya bolaget stärker den befintliga verksamheten inom säkerhet och kommer tillhandahålla ett heltäckande erbjudande för att kunna stötta kunderna genom hela säkerhetsresan – från kartläggning och strategi till införande och organisation. Emil Gullers, med över 25 års erfarenhet av att stärka organisationers cybersäkerhet på såväl strategisk, taktisk som operativ nivå, har rekryterats för att leda det nya bolaget.

- Vi är väldigt glada för att kunna etablera ett nytt bolag inom B3-koncernen som stärker upp vår befintliga säkerhetsaffär med ytterligare spetskompetens inom informationssäkerhet och cybersäkerhet. Det nya bolaget ger synergier till vårt säkerhetserbjudande och skapar ytterligare möjligheter för såväl nya som befintliga kunder, och vi ser fram emot att få stärka vår position som partner på säkerhetsresan där vi kan skapa skräddarsydda team tillsammans med specialister från flera bolag inom B3-koncernen. Vi vill också hälsa Emil Gullers varmt välkommen till B3, säger Fredrik Dolléus, affärsområdeschef för Digital Management.

Det nya bolaget kommer hjälpa kunderna att hantera verksamhetsrisker, en utmaning som ökar med nya hot i omvärlden, snabbare digitalisering, ökat regulatoriskt tryck samt nya affärsmodeller. Bland annat erbjuds rådgivning kring övergripande styrning av cybersäkerhet - ”top-down”. Detta innebär exempelvis att förbättra övergripande processer och metoder för riskhantering och att stärka styrelsens och ledningens förståelse för kopplingen mellan cyberhot och relaterade verksamhetsrisker. 

Emil Gullers har rekryterats för att leda och driva det nya bolaget. Han har en lång och gedigen erfarenhet av cybersäkerhet och har sedan 1998 byggt verksamheter och konsulttjänster för att förbättra och stärka organisationers säkerhet på såväl strategisk, taktisk som operativ nivå. Emil har varit verksam i en rad länder och arbetat med ledande aktörer i flera olika branscher.

- Jag känner mig mycket inspirerad och motiverad att driva denna satsning. Efterfrågan på gedigen erfarenhet och kompetens inom cybersäkerhet ökar stadigt. B3 har ett starkt varumärke, engagerade ledare och en bred kundbas vilket skapar en perfekt plattform för ett konsultbolag inom säkerhet. Många personer i mitt nätverk har redan hört av sig och är intresserade av att hänga med på denna resa, vilket jag ser fram emot, säger Emil Gullers.

Emil Gullers

Emil Gullers

Kontakta oss