Sidhuvud b3 ikon
Sv / En/Pl

Nyhet

B3 Bild dator

B3 utvecklar journalsystem åt Bokadirekt

B3 har utvecklat en journalföringsmodul som underlättar för Bokadirekts användare att följa Socialstyrelsens föreskrifter om journalföringsplikt. Genom anpassad funktionalitet som även inkluderar bildstöd, blir nu Bokadirekt en mer komplett och trygg tjänst för hälso- och skönhetsbranschen.

— B3 har stort fokus på teknikinriktade tjänster och konsulter med gedigen kunskap om den teknik som vårdens digitalisering kräver. Vi har också ett mycket bra samarbete med Bokadirekt och det är spännande att få utveckla Bokadirekts plattform till nästa nivå för att möta nya behov, säger Peter Lager, VD för B3 HealthTech.

Bokadirekt är Sveriges största tjänst för bokning av behandlingar inom främst skönhet och hälsa med över 20 000 tjänsteföretagare som användare. Många av dessa tjänsteföretagare omfattas redan idag av journalföringsplikt enligt Socialstyrelsens föreskrifter och allmänna råd. Nu utökas Bokadirekt med en journalföringsmodul för att möta användarnas behov och skapa en trygg lösning för alla som bokar behandlingar.

Ett team med specialister från flera B3-bolag har tillsammans med Bokadirekts utvecklingsavdelning utvecklat journalsystemet som är integrerat med Bokadirekts plattform. B3 har lett projektet och har utöver projektledning även stöttat med arkitektur, kravanalytiker, Scrummaster, systemutveckling och testning. Exempel på funktionalitet som B3 har utvecklat är, förutom journalanteckningar i text, även bildstöd för journalföring. Journalmodulen omfattar även en hälsodeklaration som kan skickas ut i samband med bokningen och som sedan sparas i journalen.

— Bokadirekt ska inte bara leverera nya bokningar utan också spara tid och pengar för våra tiotusentals kunder inom skönhet och hälsa. Vi är därför glada att tillsammans med B3 kunnat utveckla och lägga till journal som ytterligare en integrerad modul till vårt produkterbjudande. Genom sömlös integration till övriga Bokadirekt-system och en attraktiv prissättning så kommer Bokadirekts journalmodul både minska administration och kostnader för våra kunder, säger Christian Fricke, VD och medgrundare Bokadirekt.

För mer information, kontakta gärna Jörgen Samuelsson, Affärsområdeschef Digital Management, tfn 0733-21 05 00 eller Peter Lager, VD för B3 HealthTech, tfn 070-888 47 60.

Kontakta oss