Sidhuvud b3 ikon
Sv / En/Pl

Nyhet

B3 Indes

”De som arbetar datadrivet drar ifrån”

Med data kan man skapa insikter som leder till bättre beslut, ökad produktivitet och lägre kostnader. AI kan accelerera denna process. Christian Lauritzen, Partner B3 Indes & Head of Insight på B3 Consulting Group berättar mer i en intervju.

– De som arbetar mer datadrivet kommer att dra ifrån konkurrenterna, säger Christian Lauritzen, Partner B3 Indes & Head of Insight på B3 Consulting Group.

Sedan lanseringen av Chat GPT har intresset för generativ AI exploderat – och många inser att det är ett verktyg som kan skapa enorma möjligheter.

Samtidigt kan det vara svårt att veta exakt hur det ska tillämpas – och hur vägen till en färdig lösning ser ut.

B3 Consulting Group har länge hjälpt kunder genom hela resan mot ett datadrivet arbetssätt, från att ta tillvara på sin data och lagra den, till att använda data för att skapa affärsfördelar. Inom koncernen finns bolaget B3 Indes som är specialiserade inom AI och Analytics.

– Vi hjälper våra kunder att skapa värde ur data och tjäna pengar på data, dels som Business Intelligence, att visualisera data på ett vettigt sätt, dels genom att koppla på en AI-lösning för att kunna göra ännu bättre analyser. Dessutom kan vi hjälpa till med automatiseringen, alltså exekveringen, av de här insikterna, säger Christian Lauritzen och förtydligar:

– Egentligen gör vi allt från att skapa verktygen till att hjälpa medarbetarna på den förändringsresa som krävs och som ibland är operativ, ibland är strategisk.

B3 arbetar brett med AI och Business Intelligence

I dag arbetar B3 Consulting Group brett över många sektorer, inom områden som logistik, konsumentprodukter, finans och service.

En vanlig uppgift har varit att hjälpa företag att bygga chat-bottar som kan använda en kunskapsdatabas. Med dessa effektiviseras supportfunktioner, samtidigt som kostnaden blir lägre.

– Språkmodellerna, som flera av de nya AI-lösningarna handlar om, tror jag kommer förändra världen. De är otroligt kraftfulla, kan användas på oräkneliga ställen och tröskeln är relativt låg. Men det är inte ett öppet mål. Kunskap krävs fortfarande. Och det kan vi hjälpa till med, avslutar Christian Lauritzen.

Kontakta oss