Sidhuvud b3 ikon
Sv / En/Pl

Nyhet

Great Place to Work utser återigen B3 till en av Europas bästa arbetsplatser

B3 Consulting Group har för andra året i rad blivit utsedda till en av Europas bästa arbetsplatser enligt Great Place To Work i kategorin Best Large Workplaces in Europe. B3 är även det bäst placerade svenska företaget inom kategorin. GPTW har undersökt de viktigaste faktorerna som skapar bra arbetsplatser bland över en miljon medarbetare och inom fler än 3000 företag i Europa. Idag den 21 september publiceras resultatet.

— Vi är mycket stolta och glada över att återigen tilldelas denna utmärkelse. Tidigare i år blev B3 utsedd till Sveriges tredje bästa arbetsplats och att vi nu dessutom tar en plats på den europeiska topplistan är verkligen hedrande, säger Sven Uthorn, VD och Koncernchef på B3 Consulting Group.

Great Place to Work identifierar och publicerar årligen en lista över de bästa arbetsplatserna i Europa. Listan utser företag i fyra storlekskategorier: Små (20-49 anställda); Mellan (50-499 anställda); Stora (500+ anställda); och multinationella. B3 medverkar på listan över stora, Large Workplaces in Europe, där totalt 50 organisationer återfinns på listan.

Resultatet bygger på en grundlig analys av medarbetarnas konfidentiella svar i Great Place to Works medarbetarundersökning Trust Index, som bedömer medarbetares erfarenheter av förtroende, innovation, företagsvärderingar och ledarskap. Enligt Trust Index anser 94% av B3s medarbetare att B3 är en mycket bra arbetsplats i enkäten som genomfördes 2020. Som komplement har B3 därtill genomfört en Culture Audit, vilket är en omfattande genomlysning av bolagets processer och kultur.

— För oss som konsultbolag är det helt avgörande att ha nöjda medarbetare. Vi arbetar aktivt för att utveckla vår företagskultur och skapa en miljö där våra medarbetare trivs, utvecklas och mår bra. Våra värderingar energi, erfarenhet och olikheter är en ledstjärna i vårt arbete och att vi nu återigen tilldelas denna utmärkelse i hård konkurrens med andra bolag, ser vi som en bekräftelse på att vi lyckas väl i vår strävan om att vara ett av Sveriges bästa konsultbolag, tillägger Sven Uthorn.

För att komma med på listan över de bästa arbetsplatserna i Europa måste organisationerna återfinnas på en eller flera av Great Place to Works nationella listor i regionen, som i år inkluderar, Belgien, Cypern, Danmark, Finland, Frankrike, Tyskland, Grekland, Island, Irland, Italien , Luxemburg, Norge, Polen, Portugal, Spanien, Sverige, Schweiz, Nederländerna, Turkiet, Storbritannien och Österrike under 2020 eller i början av 2021.

B3 har flera gånger tidigare medverkat i denna prestigefyllda tävling som Sveriges bästa arbetsplats inom kategorin större företag med över 250 anställda. 2020 var B3 även placerade som bästa svenska bolag på den europeiska listan inom kategorin Best Large Workplaces.

Se hela listan här Länk till annan webbplats.

Kontakta oss