Gröna Lunds nya webb lockar fler kunder med ny design

Bli kontaktadarrowIcon
NYHET 4 MARS 2020
__

Gröna Lunds nya webb lockar fler kunder med ny design

Gröna Lunds besökare får nu en ännu bättre upplevelse med hjälp av en ny webbplats.

Gröna Lund är ett av Sveriges främsta besöksmål och den nya webben driver en ökad biljettförsäljning på nätet samtidigt som kunderna förbereds på en spännande dag i nöjesparken. Webben är byggd av Rebel and Bird, ett specialistbolag inom B3 Consulting Group som utvecklar användarupplevelsen online och skapar nya digitala tjänster som driver lojalitet och tillväxt.

Att arbeta med en ikon som Gröna Lund har varit väldigt roligt. Personligen älskar jag nöjesparkskänslan på den nya webben då den väcker barndomsminnen till liv igen. Att få hjälpa Gröna Lund med att öka deras försäljning, så fler besökare i sin tur får skapa sina barndomsminnen är verkligen stimulerande.

__
ERIK WESTERDAHL, PROJEKTLEDARE PÅ REBEL AND BIRD

Med den nya webben vill Gröna Lund tydligt visa priser, program, längdkrav för attraktionerna, utbudet på restaurangerna m.m. för att förbereda besökarna inför ett besök i nöjesparken. Ett annat mål för den nya webben har varit att öka försäljningen av biljetter online. Rebel and Bird har genom ett datadrivet arbetssätt med A/B-tester på befintliga sajter kunnat utveckla det bästa sättet att sälja biljetter redan på startsidan. Genom att testa olika kontrastfärger och copy på biljett-blocket kunde man se att försäljningen ökade med så mycket som 25 %. Webbplatsen är byggd i verktyget Contentful, ett snabbt och flexibelt verktyg som underlättar redaktörernas arbete.

För mer information, kontakta gärna Erik Westerdahl, projektledare på Rebel and Bird, telefon 0735-60 25 85.

Nyfiken på hur vi kan hjälpa dig? Kontakta oss gärna!