Kolmårdens webb en av Sveriges 100 bästa webbplatser

Bli kontaktadarrowIcon
NYHET 20201112
__

Kolmårdens webb utsedd till en av Sveriges 100 bästa webbplatser av IDG

Kolmårdens webbplats har utsetts som en av Sveriges bästa webbplatser av IDG i samarbete med Webbdagarna. Webbplatsen är byggd av Rebel and Bird, B3s specialistbolag som utvecklar användarupplevelsen online och skapar nya digitala tjänster som driver lojalitet och tillväxt.

— Tack vare våra nya digitala lösningar har vi lyckats tackla många av de utmaningar som coronapandemin inneburit för vår verksamhet. Vi har förflyttat majoriteten av vår försäljning till digitala plattformar och infört tidsbokningar för både parkentréer och djurvisningar. Det här har möjliggjort säkra gästflöden och hjälpt oss att undvika trängsel, samtidigt som vi kunnat bjuda våra gäster på lika bra upplevelser. Vi kan också se ett förändrat beteende bland gästerna som blivit bättre på att förboka och planera sitt besök i förväg och boka av om man inte känt sig frisk. Ett bevis på att vi lyckats med vår digitala strategi är att över 70% har valt digitala årskort framför plastkort till nästa års säsong. Vi är mycket stolta över utvecklingen av våra digitala plattformar, säger Joanna Hammar, marknadsdirektör på Parks and Resorts, som äger Kolmårdens Djurpark.

— Det är verkligen en ära att projektet som man har arbetat med listas som en av Sveriges 100 bästa webbplatser. Det har varit ett fantastiskt samarbete mellan Rebel and Bird och Parks and Resorts och det är kul att det ger så fantastiska resultat, säger Beatrice Carlsson, projektledare på Rebel and Bird.

År 2019 vann Kolmårdens webbplats även silver i Swedish Design Award i kategorin digital e-handel.

Topp100 presenteras av IDG.se i samarbete med Webbdagarna. Årets jury utgörs av Mats Stålbröst, webbredaktör på IDG.se, Emelie Fågelstedt, frilansskribent inom digitalt och tech samt digital kommunikatör, Julia Skott, journalist, samt Daniel Åberg, journalist och författare.

Se hela listan här

Nyfiken på hur vi kan hjälpa dig? Kontakta oss gärna!