B3 blir Almis nya IT-leverantör

Bli kontaktadarrowIcon
NYHET 26 MARS 2020
__

B3 blir Almis nya IT-leverantör

B3 Consulting Group har som enskild leverantör fått förtroendet att ansvara för Almi Företagspartners fullständiga IT-miljö.

Uppdraget innebär att B3 kommer att flytta Almis IT-miljö till Microsofts molntjänst Azure samt därefter ansvara för driftmiljö, system och servicedesk. En viktig uppgift blir också att stötta Almis medarbetare i det dagliga IT-arbetet och effektivisera verksamheten med hjälp av verktygen i Microsoft 365 som möjliggör nya sätt att samarbeta och dela information digitalt. Avtalet gäller för sex år med möjlighet till förlängning.

— Vi är glada att vi fått förtroendet att bli en komplett IT-leverantör för Almi, och att få realisera deras strategi kring Cloud- och SaaS-tjänster. Almi har en mycket betydelsefull roll för tillväxtföretagen i Sverige, och det ska bli spännande att nu få skapa den flexibla och kostnadseffektiva IT-miljö som deras verksamhet behöver, säger Sven Uthorn, VD och Koncernchef för B3 Consulting Group.

Almi erbjuder finansiering och affärsutveckling till företag i Sverige med tillväxtpotential, både företag som är i startfas och befintliga företag. Organisationen har cirka 500 medarbetare på ett fyrtiotal orter över hela landet. Almi sökte en partner för att effektivisera IT-miljön och få ett samlat helhetsåtagande för IT-miljön och B3 har nu fått det förtroendet.

B3 kommer initialt att ansvara för att flytta Almis samtliga IT-tjänster till Microsofts molnplattform Azure och därefter ta över servicedesk och hantering av driftmiljö, med ett totalt ansvar för systemen och all kunskapsöverföring. En annan viktig del i uppdraget blir att stötta Almis medarbetare i det dagliga IT-arbetet med nätverk, datorer och utskriftshantering samt i att nyttja potentialen i Office 365 som möjliggör nya sätt att samarbeta och dela information digitalt samt arbeta på distans.

— Vi är stolta och glada för möjligheten att med modern Cloud-teknologi bygga framtidens drift och övervakning för Almi och ser även fram emot att utveckla Modern Workplace för medarbetarna, säger Ronnie Eliasson, Microsoftansvarig på B3.

För mer information, kontakta gärna:
Sven Uthorn, VD och Koncernchef B3 Consulting Group, 070-899 36 70, Ronnie Eliasson, Microsoftansvarig, 0708-60 23 50.

Nyfiken på hur vi kan hjälpa dig? Kontakta oss gärna!