Sidhuvud b3 ikon
Sv / En/Pl

intervju

IT-konsulten Carl Fridamn

AWS-experten med egen hemmabastu

Carl Fridman började intressera sig för IT redan som 14-åring då han började med Linux och öppen källkodsprojekt. Idag är Carl anställd på B3 Kodify och har nyligen fått rollen som AWS ansvarig på B3.

Namn: Carl Fridman
Roll på B3:
DevOps Engineer
Aktuellt: AWS-ansvarig på B3

Berätta kort om dig själv och hur du hamnade på B3?
Jag började intressera mig för IT vid 14 års ålder när jag började utforska Linux-världen. Sedan dess har jag fördjupat mig i olika IT-områden såsom Infrastruktur, systemarkitektur, systemintegrationer., DevOps, intern-IT och drift. Jag har även arbetat som Atlassian-konsult och senare specialiserat mig på att bygga upp Cloud-infrastruktur. Jag har alltid haft intresse för att ta mig an nya utmaningar och när jag fick kontakt med B3 via LinkedIn så kändes det rätt direkt. Det var en direkt approch och rakt på sak och det gillar jag.

Vad gillar du med B3?
Det jag verkligen uppskattar med B3 är den fantastiska gemenskapen och kulturen av samarbete. Vi fungerar som olika stuprör som ständigt kan utvidgas när vi stöttar varandra. Vi delar alla en passion för att hjälpa varandra och att vi inte bara pratar om hur vi ska göra saker, utan varför. Att arbeta med människor som är drivna och som vågar vara obekväma är något som verkligen inspirerar mig. Dessutom är vår ledning skickliga på att lyssna på både våra konsulter och vad marknaden behöver, vilket är en av våra styrkor.

Att arbeta med människor som är drivna och som vågar vara obekväma är något som verkligen inspirerar mig

Carl Fridman, DevOps Engineer på b3 kodify & AWS-ansvarig på b3

Berätta om AWS och vad din roll blir framöver?
AWS, eller Amazon Web Services, är en omfattande plattform som erbjuder över 200-250 Cloud-tjänster. Mitt fokus ligger på att optimera och integrera dessa tjänster för att minimera kostnader och skapa mer hållbara system. Genom att utnyttja Amazon Partner Network (APN) kan jag också bygga och sälja in datacenterlösningar som möter våra kunders behov. En av de fördelarna med AWS är dess skalbarhet. Något som är en fördel vid exempelvis ddos-attacker, vilket gör det till en idealisk lösning för många av våra kunder på B3.

När du inte jobbar, vad gör du då?
Jag försöker hålla mig i form och tränar mycket. Simning, löpning och nu senaste har jag börjat med kickboxning. Sen varvar jag ned och njuter av avkoppling i min hemmabastu. Att umgås med vänner och vara gudfar till flera syskonbarn är också viktiga delar av mitt liv som jag värdesätter högt. Här i Malmö har vi Spelens Hus, där jag brukar hoppa in som techie när de behöver experthjälp kring deras välgörenhetsevents.

Dela intervjun

Twitter icon Facebook icon Linkedin icon

Kontakta oss