Temavecka med jämställdhet i fokus

Bli kontaktadarrowIcon
NYHET 220302
__

Temavecka med jämställdhet i fokus

Den 8 mars är det den Internationella kvinnodagen. Det kommer vi på B3 att belysa lite extra med en temavecka fylld av inspirerande aktiviteter. B3 driver flera initiativ för att attrahera fler kvinnor till IT-branschen och olikheter är en del av bolagets DNA. Under temaveckan fokuserar vi därför extra på att öka engagemanget och intresset för dessa viktiga frågor. Sofia Dahlström på HR berättar mer om veckan.

På vilket sätt kommer B3 att uppmärksamma Internationella kvinnodagen?
— Vi gör en repris från förra året då vi anordnade flera uppskattade aktiviteter för att uppmärksamma dagen. Men i år har vi fyllt ut veckan med ännu fler aktiviteter. Under vecka 10 kommer vi varje dag att bjuda på en aktivitet med inspirerande kvinnor som jobbar på B3. Det blir allt från TechTalk till lunchföreläsningar till utbildning för våra ledare på B3. Därtill bjuder vi också in jämlikhetskonsulterna Make Equal till en träff med vårt inkluderingsnätverk. Vi vill sätta ännu mer fokus på jämställdhet under denna vecka och belysa ämnet från olika håll för att skapa engagemang och väcka intresse.

Varför är det viktigt med inkludering och jämställdhet på B3?
— Jämställdhet och olikheter skapar en bättre arbetsmiljö och stärker såväl dynamiken som resultatet i en arbetsgrupp. Jämställdhet och inkludering är också en rättvisefråga. På B3 vill vi att alla människor ska få förutsättningar och möjligheter att verka på lika premisser. Därför behöver vi som arbetsgivare skapa jämlika förutsättningar för alla, oavsett om man tillhör majoriteten eller ej. Att arbeta för att nå fler kvinnor är därtill en jätteviktig fråga för oss inom branschen. Traditionellt sett är IT-branschen dominerad av män, men vi vill verka för att fler kvinnor hittar hit och upptäcker alla spännande möjligheter som finns.

Vad hoppas ni uppnå med temaveckan?
— Vi har en förhoppning om att väcka intresse och öka engagemanget, hos medarbetarna men även hos andra. Inkludering och jämställdhet är kul, intressant och något för alla. En inkluderande arbetskultur är en viktig fråga för hela B3, så vårt mål är att skapa fler möjligheter på temat tillsammans. Hur kan vi bli mer inkluderande? Hur kan vi bli en mer attraktiv arbetsgivare för de målgrupper vi inte når idag? Det är ständigt aktuella frågor för oss på B3.

Nyfiken på hur vi kan hjälpa dig? Kontakta oss gärna!