B3 i nytt samarbete med Changers Hub

Bli kontaktadarrowIcon
NYHET 18 MAJ
__

B3 i nytt samarbete med Changers Hub

B3 har inlett ett nytt samarbete Changers Hub, organisationen som verkar för att alla unga ska kunna förverkliga sig själva och sina idéer, oavsett startsträcka och bakgrund.

Changers Hub är ett innovationshus och nätverk med 1500 medlemmar. Dessutom finns utbildningen Changers Tech, en fyramånadersutbildning i programmering för organisationens medlemmar som vill kickstarta sin karriär inom tech med hjälp av lärare, mentorer och ett stärkt nätverk. B3 stöttar Changers Hub som partner.

— Vi på B3 vill gärna ge fler unga möjlighet att förverkliga sina idéer och påverka sin framtid, oavsett startsträcka. Därför har vi valt att engagera oss i Changers Tech där vi stöttar en programmeringsutbildning i frontend. Vi hoppas och tror att vårt samarbete kommer ge unga vuxna en möjlighet att förverkliga sina idéer och komma till en arbetsplats de tycker är spännande. Vi ser fram emot att följa studenterna på deras resa, säger Silvia Modin, ansvarig sociala hållbarhetsprojekt på B3 Consulting Group.

Changers Hub startade 2015 och arbetar för att bredda vägen för nästa generation av talanger. Målgruppen är unga vuxna (16-29 år) från Stockholms ytterstadsområden. Idag finns ett innovationshus i Alby, Botkyrka samt en hub i Stureplan. Utöver coworking space erbjuds även kurser, inspirationsföreläsningar, events och idécoachning. Som ett led växte även utbildningen Changers Tech fram, en ny utbildning som vill ge unga talanger en väg in på arbetsmarknaden. Utbildningen fokuserar på frontend-utveckling samtidigt som den ger en introduktion till branschen i helhet. Strukturen på utbildningen gör dessutom att fler unga får möjlighet att utbilda sig då den är kostnadsfri och hålls under kvällstid. 75% av deltagarna i Changers Tech är kvinnor.

— Det som är helt avgörande för att vi kan skapa den här förändringen och öppna upp fler dörrar i tech branschen är att vi är många som gör det tillsammans. Att B3 Consulting Group har samma vision för förändringen som behöver ske och driver frågan tillsammans med oss skapar ännu fler möjligheter och bättre förutsättningar får våra medlemmar, säger Astrid Kjær Knudsen, partneransvarig Changers Hub

För individen vill jag att Changers Tech ska leda till ökad självkänsla, nätverk inom Techvärlden samt ny kunskap. För organisationer att det leder till inkluderande rekrytering samt starkare varumärke hos unga vuxna i förorten. För samhället är Changers Hub en kompetenshöjande aktivitet som leder till hållbara verksamheter och människor.

__
BINETTE SECK, KONCEPTLEDARE CHANGERS TECH
Nyfiken på hur vi kan hjälpa dig? Kontakta oss gärna!