Sidhuvud b3 ikon
Sv / En/Pl

INTERVJU

Valeria

Changers Tech ger unga en möjlighet att närma sig Tech-branschen

Valeria Soto Luna sökte till programmet Changers Tech och fick inte bara nya kunskaper inom programmering utan även vänner för livet. Nu arbetar hon som rekryterare på B3 parallellt med sina studier inom juridik.


B3 är samarbetspartner till organisationen Changers Hub och deltar i programmerarutbildningen Changers Tech genom bland annat coachning. Samarbetet syftar till att öka mångfalden inom IT-branschen.

Du har nyligen deltagit i Changers Hub programmerar-utbildning Changers Tech, berätta lite om det!

— Changers Tech är en utbildning som har utvecklats av organisationen Changers Hub som ger unga en möjlighet att närma sig tech-branschen. Under några veckor lärde vi oss grunderna inom programmering, främst front-end. Vi hade gästtalare, events och även våra mentorer från B3 som inspirerade oss längs vägen!

Berätta kort om dig själv!

— Jag är född och uppvuxen norr om Stockholm och studerar för tillfället till jurist på Stockholms universitet. Jag har ett starkt intresse för juridiska och strategiska frågor rörande IT och teknik. Utöver det har jag ett nyfunnet intresse för programmering. Mitt intresse för just front-end och UX växte fram då jag ges en möjlighet att använda mig av min kreativa sida genom mer visuella projekt.

Hur kom du i kontakt med Changers Hub?

— Jag hittade Changers Hub på Instagram en dag för några år sedan och visste att de hade en programmeringskurs som var väldigt efterfrågad. När jag blev nyfiken på programmering visste jag direkt att det var dem jag skulle kontakta. Jag gick deras UX-kurs och väntade sedan tills anmälan för programmeringskursen skulle dyka upp. Jag är glad att jag hann med att anmäla mig, då platserna tog slut väldigt fort!

Vad tar du med dig från Changers Tech?

— Förutom att kunna skriva en hel rad utan ett syntaxfel så är Changers Tech mer än bara en kurs. Det är ett community fullt av drivna människor, något jag är glad att jag får fortsätta vara en del utav. Det är verkligen fantastiska människor som ligger bakom dessa projekt och som brinner för det dem gör. Jag tar därför med mig alla de fantastiska människor jag fick möjlighet att träffa genom Changers Tech!

Du har nu blivit anställd på B3, berätta lite om vad du gör i din nya roll!

— Jag är en del av B3s Talent Acquisition team där jag, tillsammans med mina kollegor, hjälper till att hitta och attrahera rätt kompetens inom B3. Vi hoppas på att hitta fler grymma konsulter till B3!

Något särskilt du ser fram emot i din nya roll?

— Teamet är ganska nytt, vilket är spännande. Det är alltid kul att vara med i starten av nya projekt då man får möjlighet att påverka och utveckla. Det ska även bli roligt att se hur jag utvecklas i min roll och de olika utmaningar som kan komma.

Vad tycker du om att göra på fritiden?

— Det finns mycket jag tycker om att göra på fritiden men en sak som jag tycker om och spenderar mycket tid på är att dansa. Jag har snart dansat i tio år, testat det mesta, varit en del av olika projekt och även uppträtt på bland annat Grammisgalan 2020. Jag spenderar mycket av min fritid i en danssal. Om det finns några på B3 som är intresserade av en dansklass så lär jag gärna ut några danssteg!

 

Dela intervjun

Twitter icon Facebook icon Linkedin icon

Kontakta oss