Sidhuvud b3 ikon
Sv / En/Pl

INTERVJU

Fredrik W

Konsulten med många bollar i luften

Fredrik Wærn är konsulten från B3 Business Transformation som kombinerar jobbet med att tävla i veterantennis. Möt honom i en intervju där vi får höra mer om hans arbete och hur tennis gör honom till en bättre konsult.

Vad gör du på B3?

— Jag jobbar som teknisk projektledare på Inera med tjänsten för 1177, dit allmänheten ringer för att få sjukvårdsråd. I mitt uppdrag arbetar jag med Ineras kontaktcenter-plattform, den som alla sjuksköterskor använder för att ta emot samtal från allmänheten. Regionerna köper kontakttjänsten av Inera och jag tar hand om regionernas frågor och önskemål kring plattformen och ser till att dessa blir utförda

Hur länge har du arbetat på B3?

– Jag har varit på B3 många år. Ända sedan 2009. Då var vi ungefär 50 anställda på bolaget och idag är vi närmare 650 medarbetare.

Vad är det som gjort att du stannat så länge?

– B3 är en jättetrevlig arbetsplats och jag har mycket frihet under ansvar. Jag har genom åren fått intressanta uppdrag, haft trevliga kollegor och jag har fått hantera det mesta efter eget huvud, vilket jag tycker om. Samtidigt som jag haft en känsla av att företaget och dess nätverk finns i bakgrunden när jag behövt hjälp, vilket känns tryggt och bra.

Vad är det bästa med din roll?

– Jag har alltid jobbat med telefoni på B3. Det har varit lite lagom tekniskt men ändå ganska kundorienterat, så det har blivit en bra blandning. Jag har inte lett så många team utan bedrivit fler upphandlingar och olika tekniska utredningar. Det kräver en ganska bred teknisk kompetens och jag behöver kunna sätta mig in i många olika områden, vilket jag tycker är roligt och inspirerande. Inera är en spännande uppdragsgivare och jag har arbetat med liknande teknik och frågeställningar under säkert 20-30 år, så jag tror att jag kan vara effektiv i min uppgift och snabbt ta hand om de saker som dyker upp. Jag förstår vad kunderna efterfrågar och kan få ned det på pränt men också hjälpa kunden att kravställa gentemot leverantören. Helt enkelt hjälpa kunden att få det de behöver och önskar.

Hur skulle du beskriva B3 som företag och arbetsgivare?

– Högt i tak, trevliga och kompetenta medarbetare, roliga resor och konferenser. Sammantaget tycker jag att B3 är en mycket bra arbetsplats.

Vad gör du när du inte jobbar?

– Tennis är ett stort intresse och har varit hela mitt liv. I 10 års-åldern började jag tävlingsspela, och hade i slutet av 80-talet också en proffskarriär. Som bäst var jag rankad 188 i världen, en placering som hade räckt till att vara trea i Sverige idag. I 23-årsåldern avslutade jag proffskarriären då jag ville utbilda mig till civilingenjör, men jag har fortsatt att spela tennis på fritiden, inte minst då det är en trevlig motionsform. Idag tävlar jag i veteranklasserna och har på sistone haft flera framgångar, bland annat i lag-VM i Kroatien där jag deltog med svenska veteranlandslaget samt att jag i november blev svensk mästare i singel, herrar 55-59, när veteran-SM avgjordes i Järfälla utanför Stockholm.

Vad är det som är så härligt med tennis?

– Det är en sport som har allt. Det är mycket teknik och taktik, du behöver vara fysiskt vältränad, du behöver vara mental förberedd och stark. Det är även en social sport. Du spelar alltid mot någon, eller i par, och träffar folk på tävlingar. Jag har 100-tals kompisar i Sverige och världen som jag byggt upp vänskap med under många år.

Kan du använda ditt tennis-mindset i ditt konsultjobb?

– Ja, för även konsultrollen kräver träning, förberedelser och koncentration. Sen får jag en bra fysik och en bra kondition på köpet och det behöver jag även i vardagen.

 

Dela intervjun

Twitter icon Facebook icon Linkedin icon

Kontakta oss