Sidhuvud b3 ikon
Sv / En/Pl

INTERVJU

Teamet Dahl

Från LIA-studenter till teamuppdrag på Dahl

B3 tar löpande in LIA-praktikanter från olika yrkeshögskolor och uppskattar både de nya idéer och kunskap som studenterna tillför samt att få jobba tillsammans. Förra hösten började ett team av fyra studenter från Nackademien och IT-högskolan som jobbat i ett gemensamt projekt med att utveckla en app. Projektet har fallit mycket väl ut och alla fyra studenterna var en perfekt matchning med B3. Efter examen har de nu alla blivit anställda konsulter och går rakt ut i ett teamuppdrag hos Dahl. Träffa teamet i en intervju och läs mer om deras spännande uppdrag.

På bilden ovan från vänster: Eleonor van Berkel, Linus Svahn, Rikard Virta och Sebastian Alvarez.

Berätta kort om er?

— Vi är alla nyutexade Javautvecklare/fullstackutvecklare där två av oss pluggat på Nackademien och vi andra på IT-högskolan. Under det sista året har vi haft möjligheten att jobba på B3 under vår LIA-period där vi utvecklat appen B3 Runtime, ett jättespännande projekt.

Hur upplever ni att det är att jobba på B3?

— Jättekul! Vi trivs alla väldigt bra på B3. Det är en härlig arbetsplats med ett öppet klimat och ett skönt gäng av kollegor. Vi har fått lära oss mycket och det känns nu jättekul att vi får fortsatta tillsammans som ett team då vi alla blivit anställda på B3s specialistbolag B3 Innovation.

Vad kommer ni göra i uppdraget på DAHL?

— Dahl är Sveriges ledande VVS- grossist och navet mellan tusentals leverantörer och kunder. Vi kommer jobba med att utveckla ett admin-verktyg som de ska kunna använda för ett flertal olika syften, exempelvis hantering av kampanjer på hemsidan. Det kommer vara en webbapplikation skriven i Vue.js tillsammans med olika funktioner som vi skriver med Node.js och typescript. Vi ser fram emot spännande projekt och det känns roligt att få vara med och skapa en lösning som kan underlätta arbetet för administratörerna på Dahl.

Vad ser ni fram emot framöver?

— Det känns verkligen roligt att starta det nya uppdraget nu och börja ta idéer till praktisk utveckling. Det blir också spännande att jobba med grafik och de ritmodeller som ingår i lösningen utöver utveckling. Vidare känns det också roligt att få jobba med DAHL som kund, ett företag där det händer mycket inom digitalisering. Och att vi fyra får fortsätta som ett team, även hos kunder är givetvis också väldigt roligt. Nu är vi taggade att komma igång.

Uppskattat team hos Dahl.

– På Dahl är vi i full fart med att bygga en unik plattform för våra digitala tjänster. Med en arkitektur baserad på micro services och en tech stack bestående av Javascript/Typescript samt ramverken Node.js och Vue.js har vi både en stabil grund och verktyg för att bygga spännande och innovativa tjänster framöver.

Vi har jobbat med B3 under projektets gång och fick nu tillfälle att få ta in ett nytt spännande team i form av fyra erfarenhetsmässigt juniora utvecklare, men som har ett härligt driv och redan visar framfötterna. Det är första gången vi tar in ett helt team men vid presentation kändes det helt rätt då de har en härlig dynamik tillsammans. Vi ser att summan av deras insats är mer än antalet utvecklare. Tillsammans med en senior utvecklare på Dahl bygger de nu en vital del av vår lösning och vi är övertygade om att det kommer bli lika bra som övriga plattformen, säger Michael Hagberg, E-commerce Development Manager, Dahl Sverige AB.

 

Dela intervjun

Twitter icon Facebook icon Linkedin icon

Kontakta oss