Sidhuvud b3 ikon
Sv / En/Pl

Intervju

”Ett bra gäng och lagom mycket tekniksnack”

När Micael Löfving bytte till Third Base i början av 2018, lämnade han ett stort konsultbolag och såg fram emot att jobba i ett mindre företag med personlig stämning och nära till beslut.

I samma veva blev Third Base en del av B3 koncernen. Först var Micael tveksam. Han ville ju till en mindre arbetsplats. Men han ändrade sig snabbt och upptäckte att han fått det bästa av två världar, det lilla företaget med det stora bolagets muskler.

— Idag ser jag bara fördelar med att tillhöra B3. Jag trivs mycket bra på Third Base. Det är ett litet och personligt företag med skön stämning och korta beslutsvägar. Samtidigt har vi det stora bolaget i ryggen vilket ger möjlighet till ramavtal, samarbete och kompetensutbyte med kollegor runt om i landet. B3 har också en bra kultur som jag uppskattar.

Berätta om vad du gör i ditt jobb?

— Jag är specialiserad på backend-utveckling inom Java och JavaScript och har genom året jobbat med allt från webb och apputveckling till betal- och larmlösningar m.m. Nu på senaste tiden har jag inriktat mig mot cloud, vilket jag tycker är mycket spännande. Idag har jag ett uppdrag som backend- och cloudutvecklare på Sony Mobile.

Vad är det roligaste med ditt jobb?

— Det bästa och roligaste är helt klart variationen. Som konsult kan du testa på olika saker och du får lära dig nya saker hela tiden. Det blir aldrig tråkigt. Eftersom jag är bred i min kompetens kan jag också föreslå olika lösningar på kundernas utmaningar, vilket förhoppningsvis adderar extra värde för dem. Men det kanske allra bästa och viktigaste med mitt jobb är mina trevliga kollegor och lagom mycket tekniksnack.

Det är ett litet och personligt företag med skön stämning och korta beslutsvägar. Samtidigt har vi det stora bolaget i ryggen vilket ger möjlighet till ramavtal, samarbete och kompetensutbyte med kollegor runt om i landet. B3 har också en bra kultur som jag uppskattar.

Några särskilda utmaningar du brukar stöta på?
— Jag ställer höga krav på mig själv att leverera från dag ett, vilket inte alltid är möjligt när du kommer ny som konsult. Det tar oftast ett tag att förstå olika system och kodbaser samt att lära känna organisationen där du arbetar. Jag brukar säga att hälften är teknik och hälften är det sociala och får helt enkelt acceptera att det finns en inkörningsperiod på många uppdrag.

Vad är det bästa med att jobba på B3 Third Base?

— Det är ett litet företag med nära till beslut och ledning. Så snart jag har funderingar eller problem tar jag upp det min chef och då blir det löst på en gång. Det är också en mycket bra stämning bland kollegorna även om vi av naturliga skäl inte träffas varje dag när alla sitter på olika uppdrag. Men det arrangeras många aktiviteter där vi möts, allt från padelturneringar till after works och gemensamma konferenser. Det är helt enkelt ett skönt gäng och vi har mycket kul tillsammans.

Har du något drömprojekt för framtiden?

— Nja, jag har inga direkta projekt, men jag vill fortsätta utvecklas inom cloud och gillar att jobba med AWS. Det är ett mycket kraftfullt och skalbart system. Annars handlar mycket för mig om den sociala biten, jag vill jobba i bra team med trevliga kollegor som gör min vardag roligare.

Micael Löfving, B3 Third Base

Sandra Siewert, Frontendutvecklare B3 Third Base

Dela intervjun

Twitter icon Facebook icon Linkedin icon

Om Micael Löfving

Utbildning: Civilingenjör i medieteknik från Linköpings universitet.
Bakgrund:Har snart jobbat i tio år som IT-konsult, tidigare på ett stort konsultbolag men sedan april 2018 på B3 Third Base.
Fritidsintressen: Mycket tid spenderas med familj och vänner. I övrigt gillar jag att spela spel; både brädspel och dataspel samt att klättra.
Oväntad talang? Har löst Rubiks kub på under 35 sekunder

Kontakta oss