Sidhuvud b3 ikon
Sv / En/Pl

INtervju

Barn

B3 lägger sista biten i Annas vardagspussel

Det är inte lätt att få ihop vardagen som heltidsarbetande ensamstående förälder. Anna Ingerloo känner dock att arbetet på B3 ger henne möjlighet att lägga pusslet rätt varje dag. Dessutom i en trivsam arbetsmiljö med trevliga arbetskamrater och roliga fritidsaktiviteter som förgyller vardagen.

Det är nu snart 25 år sedan Anna Ingerloo började sin yrkesbana som programmerare, men efter några år gick hon över till att arbeta som IT-projektledare. Annas karriärresa har tagit henne till olika IT-företag genom åren, där hon fortsatt att arbeta som projektledare och konsult.

Anna I

De sociala aktiviteterna, i kombination med ledningens engagemang och friheten att styra över min egen arbetssituation, gör att jag trivs så bra på B3.

ANNA INGERLOO, KONSULT B3 INNOVATION

B3-effekten ger nöjda medarbetare och kunder

För några år sedan sökte Anna jobb på B3 Innovation. På anställningsintervjun träffade hon VD Helena Lagman och Tommy Sarenbrant, Employer Branding Officer. De berättade om den så kallade B3-effekten. Konceptet går i kort ut på att medarbetare som mår bra presterar bättre. Det gjorde henne väldigt nyfiken.

För att åstadkomma detta erbjuds B3s medarbetare möjlighet att själva bestämma över sin egen arbetssituation, som till exempel arbetstider, löneuttag och kompetensutveckling. Erfarenheterna visar att kund- och konsultnöjdhet går hand i hand. Rent krasst ökar både omsättning och lönsamhet ju nöjdare medarbetarna är.

– Jag är ensamstående mamma med ett knepigt vardagspussel att få ihop. På många arbetsplatser tvingas föräldrar att ta med sig sina sjuka barn till jobbet. På B3 finns mycket större frihet att påverka sin arbetssituation för att få en fungerande vardag. Jag kan till exempel själv planera mina arbetstider och tacka nej till uppdrag som inte passar min nuvarande livssituation, konstaterar Anna.

Ett socialt och hälsosamt konsultbolag

Förutom en anställningsform med stora frihetsgrader att själv forma sina arbetsdagar erbjuder B3 en bred palett med frivilliga hälso- och sociala aktiviteter för medarbetarna att välja fritt bland. Dessa inkluderar bland annat konferenser, sommar- och julfester, luncher och frukostmöten samt sport- och wellnessaktiviteter. Bland annat kan man delta i cykelturer, vandring och löparrundor samt sim-, SUP- och roddtävlingar. Även familjemedlemmar och kunder kan delta i många av aktiviteterna.

– Jag har begränsade möjligheter att få barnvakt, så lunchmöten, konferenser och andra aktiviteter med kollegorna blir som rena fritidsaktiviteter för mig. Vi har verkligen kul ihop när vi till exempel lagar mat tillsammans, kör gokart eller tävlar femkamp. De sociala aktiviteterna, i kombination med ledningens engagemang och friheten att styra över min egen arbetssituation, gör att jag trivs så bra på B3, framhåller Anna Ingerloo.

 

Dela intervjun

Twitter icon Facebook icon Linkedin icon

Kontakta oss