Tips för digitala möten

Bli kontaktadarrowIcon
NYHET 13 MARS 2020
__

Tips för digitala möten

Det finns många plattformar för digitala träffar och de flesta erbjuder mycket goda tjänster för interaktiva möten. Men precis som vid vanliga möten finns det några bra saker att tänka på hur att mötet ska bli lyckat och att alla deltagare ska känna sig delaktiga. Vi har här sammanställt tips från våra experter på B3 för att hålla effektiva digitala möten.

Tips för effektiva digitala möten

  1. Koppla upp några minuter innan så att mötet kan börja på utsatt tid.
  2. Se till att ha testat uppkopplingen så att kameran och mikrofonen fungerar innan du ansluter.
  3. Testa gärna också upplevelsen med en kollega, då blir det lättare sen att ta det första mötet med en kund eller annan extern person.
  4. Dokument kan med fördel delas via exempelvis OneDrive, då kan flera öppna ett dokument och skriva i det samtidigt. Vid en workshop kan det vara ett effektivt sätt att jobba ihop.
  5. Se till att alla som kan är med på video (framför telefon), det skapar en bättre känsla av att alla är med.
  6. Låt alla säga hej och presentera sig (om det är nya kontakter med)

Sätt av några minuter i början för småprat. När allt fler jobbar på distans blir det viktigt att också få lite social samvaro. 7. Skapa en agenda för mötet och skicka ut den till deltagarna innan mötet. Ha gärna en moderator/ansvarig som ser till att agendan följs och att alla blir hörda. 8. Många digitala tjänster erbjuder funktion för att spela in. Det kan vara bra för den som för protokoll. 9. Boka gärna in kortare möten, det kan vara svårare att hålla fokus framför en skärm. 10. Var närvarande i mötet och undvik att maila eller hålla på med mobilen under tiden. 11. Och sist men inte minst, tänk på att inte luta dig allt för nära skärmen, utan titta rakt in i kameran. Då får du ögonkontakt med dem du pratar med.

Vill du ha hjälp med att komma igång och jobba digitalt och hitta de bästa tjänsterna för din organisations behov? Kontakta gärna våra experter på B3 Digital Worklife.

INSPIRERAS AV HUR ANDRA HAR GJORT
__