Träffa teamet bakom My Epiroc

Bli kontaktadarrowIcon
INTERVJU
__

Träffa teamet bakom My Epiroc

Ett starkt team med engagerade medarbetare, en dedikerad produktägare hos Epiroc och den spännande möjligheten att få skapa en tjänst som genererar verklig nytta för kunderna. Det är några av framgångsfaktorerna bakom ett sammansvetsat gäng som arbetar med My Epiroc.

Totalt är det 12 personer från två av B3-bolagen B3 Commit och Rebel and Bird som idag utvecklar My Epiroc. Träffa tre av teamdeltagarna i en intervju och läs mer om framgångssagan.

Berätta om bakgrunden och framgångsfaktorerna bakom My Epiroc?

Christoffer: B3 har varit med hela vägen, från att det första fröet såddes för My Epiroc. Initialt genomfördes en förstudie för att klargöra behov, önskemål och tekniska förutsättningar. Därefter fick vi förtroendet att börja utveckla. Idag levererar B3 en toppmodern molnbaserad digital plattform till Epiroc genom ett agilt team där UX, projektledning, utveckling och kvalitetssäkring ingår. Som framgångsfaktorer vill jag särskilt lyfta fram vårt dedikerade team och vår starka relation med kunden. Vi har ett fantastiskt team med medarbetare som verkligen brinner för vad de gör och hela tiden har kundens och slutanvändarnas behov i fokus.

Hannes: Jag ser också en klar fördel i att Epiroc har varit väldigt engagerade och positiva till ständiga förbättringar. Tillsammans har vi utvecklat en produkt som vänder sig till kunderna och löser deras problem. Vi har också lyckats använda oss av data som redan finns i andra system sedan tidigare och visualisera detta i My Epiroc. På så vi skapar vi mervärde för användaren på ett enkelt och kostnadseffektivt sätt.

Hur är arbetet organiserat?

Christoffer: Vi har ett agilt arbetssätt och arbetar enligt ramverket Scrum. Var tredje vecka har vi ett längre planeringsmöte samt en demo för intressenterna. Det gör att vi ses ganska ofta även om vi fysiskt annars sitter på olika platser. Vi har dagliga stand up-möten där vi går igenom status och pågående aktiviteter. Sen har vi såklart en aktiv dialog via digitala kanaler som Slack och Teams för den dagliga kommunikationen, både internt och med kunden.

Hannes: Vi använder en gemensam plattform, Azure devops, där allt arbete och utveckling sker. Dessutom kan vi där planera och samarbeta kring uppgifter. Det är väldigt smidigt och effektivt.

Hur fungerar samarbetet mellan er?

Matthew: Det fungerar mycket bra. Vi kompletterar varandra väldigt väl med våra olika kompetenser, det är en bra matchning och ett härligt gäng. Christoffer: Vi har ett jättebra team där vi lyckats sätta ihop flera experter som tar fram det bästa ur varandra. Ibland är det en utmaning i att vi sitter på olika platser, Örebro och Stockholm, men med dagens moderna hjälpmedel funkar det för det mesta bra, även om vi inte alltid kan ses fysiskt.

Hannes: Även jag uppskattar det nära samarbetet vi har i teamet. Och vi har riktigt dedikerade medarbetare som verkligen brinner för vad de gör. Även om vi är utspridda geografiskt så har vi lyckats skapa det bästa upplägget för kunden som får en lokal samarbetspartner med utvecklare och projektledare i Örebro samt ett riktigt vasst UX-team i Stockholm.

Kan ni se att teamet har utvecklats under arbetets gång?

Matthew: Massor! Det är verkligen roligt att se hur teamet växer. Både sett till att vi blivit fler som jobbar med My Epiroc men också att alla medarbetare växer med sina roller. Från början var vi fem som jobbade med My Epiroc, idag är vi tolv personer. Kompetensen och drivkraften är mycket hög och alla i teamet har många idéer. Kunskap delas friskt och nya möjligheter utforskas hela tiden. Det skapar en bra stämning och vi lär oss mycket av varandra.

Vad är roligast i det ni gör?

Matthew: Att vi får lösa ett verkligt problem och underlätta kundernas vardag. Det känns mycket värdefullt och utvecklande för mig. Sen vill jag också igen framhäva vårt team. Det är ett riktigt bra gäng som hela tiden vill framåt och göra saker bättre.

Hannes: För mig som brinner för teknik så är detta projekt väldigt givande, alltid möjligheten att använda “bleeding edge” teknik. Vi har ett väldigt bra arbetssätt och förmåga att hela tiden komma framåt. Leveransen av design från designteamet med implementation av utvecklarna fungerar också mycket bra. Jag lär mig mycket.

Christoffer: Jag kan instämma i vad som redan sagts och vill lägga till att jag verkligen uppskattar samarbetet med Epiroc som fungerar mycket bra. Vi har en produktägare som brinner för sin uppgift och hela tiden vill se framdrift. Sen är det också oerhört spännande att följa My Epirocs resa där nya användare från hela världen tillkommer löpande.

LÄS VIDARE I CASET OM EPIROC
__
Nyfiken på hur vi kan hjälpa dig? Kontakta oss gärna!