Första året med B3 Rising Stars en succé

Bli kontaktadarrowIcon
NYHET 17 DEC 2019
__

Succé för första året med B3 Rising Stars

I april 2019 startade den första omgången av B3 Rising Stars, programmet som ger juniora talanger möjlighet att utvecklas till stjärnkonsulter på ett år. Intresset för programmet har varit mycket stort och många ansökte om att få delta i premiäromgången. Tio personer med olika bakgrund och kompetens valdes ut och har under året genomgått ett fulltäckande utbildningsprogram parallellt med att jobba inom uppdrag hos B3s kunder.

Nu återupprepar vi succén och har öppnat upp ansökan inför Rising Stars 2020. Programansvariga Fredrik Blomgren och Ivo Leszczynski följer upp året och berättar mer i en intervju.

Hur har det gått under det första året med Rising Stars?
— Jättebra! Faktiskt mycket bättre än vi förväntat oss. Eftersom vi arrangerade programmet för första gången visste vi inte riktigt vad utfallet skulle bli, men vi lyckades rekrytera ett riktigt bra gäng och alla har kommit ut i bra uppdrag så det känns verkligen roligt.

Hur har responsen varit från deltagarna?
— Mycket bra skulle vi vilja säga, vi har fått en väldigt skön stämning i gruppen och det känns som att vi hittade personer som verkligen passar in i B3s företagskultur. Vi följer upp varje utbildningspass med en enkät och responsen har överlag varit mycket god. Några ämnen som varit särskilt uppskattade hos deltagarna är AI, Cloud, Growth och utbildningstillfällen om konsultrollen och effektiv kommunikation. Nu har gruppen precis påbörjat sitt avslutande projektarbete och det ska bli spännande att se resultatet av det.

Vilka utmaningar har ni stött på under året?
— Det är alltid svårt att hitta en lagom nivå för utbildningspassen när målgruppen har olika bakgrundskunskaper, några är exempelvis systemutvecklare medan andra har sin grund inom management. Så det har varit en del jobb med att sy ihop hela programmet till en bra helhet, men eftersom hela programmet leds av våra egna medarbetare har vi kunnat vara flexibla och snabbrörliga och anpassat upplägget efter deltagarnas förväntningar.

Leds hela utbildningen av B3s medarbetare?
— Ja det stämmer! Och det är också en av framgångsfaktorerna. Dels att vi löpande kunnat anpassa utbildningen, dels är det också roligt att så många från B3 bidrar till att skapa Rising Stars. Det finns så mycket kompetens inom bolaget och många av våra mer seniora medarbetare har klivit fram som riktiga stjärnor genom programmet. Antingen som föreläsare eller mentorer. Det är verkligen inspirerande!

Vad är era förväntningar inför nästa omgång?
— Vi hoppas såklart att vi ska få in många ansökningar och kunna rekrytera ett riktigt bra gäng igen. Vi har också möjlighet att ta in några fler till Rising Stars 2020.

Hur gör jag om jag är intresserad av att veta mer och ansöka?
Kika in på vår webb och läs mer om programmet. Där kan du också hitta intervjuer med några av deltagarna. Och sen är det bara att klicka på "ansök nu" och skicka in din ansökan. Varmt välkommen!

__
FREDRIK BLOMGREN OCH IVO LESZCZYNSKI
Nyfiken på hur vi kan hjälpa dig? Kontakta oss gärna!