Tips på nya funktioner i Teams

Bli kontaktadarrowIcon
NYHET 22 APRIL 2020
__

Nya funktioner i Teams

Microsoft Teams är ett viktigt samarbetsverktyg för många som i dagsläget jobbar på distans. Teams har funnits i drygt tre år och utvecklas löpande med nya smarta funktioner. Här tipsar Sandra Kopp på B3 Cloud om de senaste nyheterna som nu rullas ut i april och beräknas vara tillgängliga för alla användare under maj månad.

Räck upp handen i ett möte

När många är uppkopplade i samma möte kan det vara svårt att göra sin röst hörd och många pratar i munnen på varandra. Med den nya funktionen handuppräckning i Teams kan du markera att du vill säga något genom att ”räcka upp handen” och en handsymbol visas på skärmen. På så vis blir de lättare att ge deltagarna ordet, en i taget.

Byt din bakgrundsbild

Nu behöver du inte längre befinna dig vid köksbordet eller i arbetsrummet hemma när du håller videomöte. Med funktionen byt din bakgrundsbild kan du förflytta dig till New York, London eller kanske en sandstrand genom att välja din egen bakgrundsbild. Det finns en liten kollektion av bilder i Teams att välja från, men du kan även även ladda upp dina egna bilder. Du lägger då dessa i mappen %APPDATA%\Microsoft\Teams\Backgrounds\Uploads

Multi-Window Chat för separata chattar

I stället för att växla mellan konversationer och videosamtal som pågår kan du nu med Multi-Window Chat ha separata Teams-fönster bredvid varandra för en enklare överblick. Detta underlättar om du snabbt behöver vara tillgänglig i en annan konversation, exempelvis under ett pågående möte, utan att behöva minimera mötesfönstret.

Nio synliga deltagare samtidigt i ett möte

Många har uttryckt önskemål om att kunna se flera mötesdeltagare än de fyra rutor som hittills har visats på skärmen. Och nu kommer layouten att uppdateras så att du kan se videokamera för nio deltagare i ett möte.

Breakout rooms

Teams konkurrent Zoom har länge haft en funktion kallad ”Breakout rooms” där det enkelt går att dela upp ett större möte i mindre grupper under pågående möte. Detta kan vara användbart exempelvis under workshops. Många har efterfrågat denna funktion i Teams och förhoppningvis dröjer det inte länge förrän vi även ser detta i Teams. Något datum finns inte ännu, men det är bekräftat att Microsoft nu prioriterar utveckling av denna funktion.

Nu kan du välja din egen bakgrund i Teams

Nyfiken på hur vi kan hjälpa dig? Kontakta oss gärna!