Ny webbplats ska öka donationerna till Hjärt-Lungfonden

Bli kontaktadarrowIcon
NYHET 31 MARS 2020
__

Ny webbplats ska öka donationerna till Hjärt-Lungfonden

Hjärt-Lungfondens nya webbplats är nu lanserad. Med en bättre användarupplevelse, datadrivna lösningar och modern design är målet med den nya webben att generera mer pengar till viktig forskning. Webben är byggd av Rebel and Bird, ett specialistbolag inom B3 Consulting Group som utvecklar användarupplevelsen online och skapar nya digitala tjänster som driver lojalitet och tillväxt.

Hjärt-Lungfonden samlar in och delar ut pengar till vetenskapligt utvald hjärt-lungforskning och arbetar även för att öka kunskapen om forskningens betydelse. 2019 delade Hjärt-Lungfonden ut 308 miljoner kronor till forskning. Organisationen behövde en ny webbplats som skulle hjälpa dem att öka donationerna samt underlätta det dagliga arbetet för redaktörerna.

Rebel och Bird har förbättrat givarupplevelsen på webbplatsen genom datadrivna lösningar för alla nivåer av givare på webbplatsen, vilket innefattar allt från individuella gåvor och minnesgåvor till stöd i beslutsfattande till de som vill testamentera alla, eller delar av sina tillgångar. Nu kan både givare och besökare som vill veta mer om organisationen och olika sjukdomar inom området hitta vad de söker. Genom en förbättrad givarupplevelse på den nya webbplatsen ökar också möjligheten till fler donationer som i sin tur kan rädda liv.

– Det har varit ett privilegium att få jobba med en organisation och produkt som möjliggör mer forskning för några av våra stora folksjukdomar. Jag är också väldigt glad över att projektet levererades i tid, under budget och att vi har nått de mål vi satte upp kring prestanda och konverteringsgrad. Nu har Hjärt-Lungfonden en modern webb som kan generera mer pengar till viktig forskning, säger Joni Lindgren, Growth Director på Rebel and Bird.

Den nya webben är byggd på plattformen Contentful, ett flexibelt verktyg där redaktörer får stor frihet i sitt arbete. Webbplatsens belastningstider och totala prestanda har också förbättrats avsevärt med en arkitektur som bygger på Kubernetes och mikrotjänster i kombination med tekniken GatsbyJs och statisk webbplatsgenerering.

För mer information, kontakta gärna Joni Lindgren, Growth Director på Rebel and Bird, tfn 0733-765842.

Nyfiken på hur vi kan hjälpa dig? Kontakta oss gärna!