B3 bygger ny webbplats åt Convictus

Bli kontaktadarrowIcon
NYHET 12 FEBRUARI 2020
__

B3 bygger ny webbplats åt Convictus

B3 har skapat en ny digital plattform åt Convictus, en ideell förening som arbetar med att stötta människor som lever i utsatthet. Arbetet drivs som en del av B3 Social Innovation, B3s initiativ för att stötta utvalda ideella- eller hjälporganisationer med digital transformation.

— Det känns jättespännande att vi nu går live med den nya webben. Det har varit ett otroligt roligt och inspirerande projekt att få jobba tillsammans med Convictus och vårt grymma webbteam. Tillsammans har vi byggt en modern plattform som ska stödja Convictus framtida arbete, berättar ansvarig för B3 Social Innovation.

Convictus, som har funnits sedan mitten av 80-talet, har flera dagverksamheter som riktar sig till människor som lever i hemlöshet och som många gånger också har en beroendeproblematik. Verksamheten har också ett natthärbärge för kvinnor från EU och tredjeland, en uppsökande verksamhet och ett hälsocenter för dem som lyckas ändra sin tillvaro genom att bli drogfria och få ett boende. Föreningen har ca 30 anställda och lika många volontärer som arbetar ideellt.

Behovet av en ny digital plattform har funnits länge, då den tidigare webben var svårnavigerad och föråldrad. Med en ny mobilanpassad webb ges bättre möjligheter att sprida information om Convictus med enklare hantering av event och kampanjer.

— Det stöd vi har fått av B3 har varit ovärderligt, säger Maria Dahlstedt, verksamhetschef på Convictus. B3 har visat att det inte behöver bli spretigt, även om organisationen har många intressenter att nå ut till. Det är direkt avgörande för oss att webbplatsen talar till alla våra intressenter; gästgruppen, volontärer och finansiärer.

Den nya webben är byggd av B3s specialistbolag B3 Squadra med helt ny design och förändrad struktur i verktyget Contentful, en plattform som ger redaktörerna stor flexibilitet och enkelhet i att snabbt kunna redigera sidor. Projektet ingår i satsningen B3 Social Innovation där B3 stöttar utvalda ideella- eller hjälporganisationer med digital transformation med fokus på att effektivisera, automatisera och modernisera verksamheten.

Se den nya webben via: www.convictus.org

__
TEAMET SOM ARBETAT MED DEN NYA WEBBEN
Nyfiken på hur vi kan hjälpa dig? Kontakta oss gärna!