Möt vår stjärna Jonathan Sobin

Bli kontaktadarrowIcon
INTERVJU
__

Möt vår stjärna Jonathan Sobin

Jonathan är projektledare på B3 Effekt och har nyligen avslutat sitt år i B3s program ’Rising Star’.

Vad är ’Rising Star’?
— Rising Star är ett skräddarsytt och brett program där deltagare med ett par års tidigare erfarenhet, blir anställd i något av B3s bolag. Samtidigt som du arbetar i uppdrag hos kund, träffas alla i programmet en heldag varannan vecka under året och utvecklas inom olika kunskapsområden. Det har varit olika teman såsom ledarskap, projektledning, AI, informationssäkerhet m.m. Bredden på programmet har varit supergivande! Speciellt eftersom det är kollegor och experter inom B3 som delar med sig av sin kunskap. Då har man fördelen av att ha kvar den kontakten sen.

Varför ville du hoppa på programmet ’Rising Star’?
— Jag kände tidigare till B3 som företag och var lockad av bolagets senioritet. Jag hade hört mycket gott om B3 och Rising Star erbjöd en accelererad utveckling som konsult, men även ett bra sätt att komma in och lära känna företaget.

Jag hade hört mycket gott om B3 och Rising Star erbjöd en accelererad utveckling som konsult, men även ett bra sätt att komma in och lära känna företaget.

__
JONATHAN SOBIN, B3 EFFEKT

Vad har varit mest givande?
— Att det är ett så täckande program som dessutom leds av kollegor inom företaget. Det belyste både ens personliga utveckling till konsultmässighet samt flertalet nischade kompetensområden. En attraktiv mix helt enkelt! Sen erhåller du fort ett brett kontaktnät inom B3. Programmet avslutades även med ett gemensamt projektarbete hos kund. Det var ett skarpt uppdrag där vi tillsammans med kunden fick lösa ett verkligt problem.

Nu är ni färdiga stjärnor. Vad händer nu då?
— Under programmet har jag arbetat heltid som projektledare hos SL, vilket jag fortsätter med framöver. Jag arbetar som en av flera delprojektledare för vad som kallas ”C30-projekt” på SL, vilket går ut på att ersätta Stockholms äldre tunnelbanevagnar på röda linjen och driftsätta de nya framtida C30-fordonsvagnarna, där jag fokuserar på IT-leveransen. Så nu har jag ny användning av det jag lärt mig kring projekt och ledarskap, men även konsultkunskap, som jag kunde ta till mig under ’Rising Star’-programmet. Sen hoppas vi alla inom programmet att vi efter dessa virustider åter kan ses för att fira att vi gått i mål.

Nyfiken på hur vi kan hjälpa dig? Kontakta oss gärna!