B3s Jenny Dybedahl hjälper Pink Programming att utvärdera digitala plattformar

Bli kontaktadarrowIcon
NYHET 17 JUNI 2020
__

B3s Jenny Dybedahl hjälper Pink Programming att utvärdera digitala plattformar

Pink Programming behövde hjälp att hitta den bästa digitala plattformen för att hålla inspirerande träffar online och fick hjälp med utvärderingen av B3s expert Jenny Dybedahl. Nu är det full aktivitet med uppskattade digitala träffar.

B3 har sedan flera år ett samarbete med organisationen Pink Programming, organisationen som jobbar för att få fler kvinnor att programmera. Regelbundet anordnas inspirerande träffar där tjejer, tanter, damer, cis eller trans, träffas för att utbyta erfarenheter och programmera. Med anledning av situationen i samhället har dock alla fysiska träffar ställts in. Det fanns ett driv och en önskan att kunna hålla aktiviteter digitalt istället men Pink Programming saknade bra kanaler för ändamålet. B3s expert Jenny Dybedahl gjorde ett omfattande utvärderingsjobb med att hitta den bästa digitala plattformen som matchar Pink Programmings behov.

Berätta om hur du jobbat med utvärderingen?
— Initialt är det alltid viktigt att fundera över de viktigaste funktionerna och tillsammans med Pink Programming tog jag fram kravspec. Viktiga basfunktioner var möjligheten att kunna dela skärm, växla mellan olika talare, föra dialog med deltagarna och att det fanns möjlighet till inspelning. Därutöver ville Pink Programming ha en plattform som gjorde det möjligt att delta fritt, utan att behöva skapa konto, och att det skulle funka lika bra att delta på såväl laptop som mobil och surfplatta. Det skulle vara bra ljud och bild och möjlighet att hantera många deltagare. Och sist, men absolut inte minst, det var viktigt att plattformen inte skulle ha några kända säkerhetshål. Efter mycket sökande och många tester landade vi till sist i plattformen Go To Training.

Hur har de digitala träffarna fungerat?
— Mycket bra! Vi började med en pilot då vi höll en digital Pink Programming Sunday från Malmö. Tekniken fungerade bra och träffen var mycket uppskattad av deltagarna. Därefter har nu flera inspirerande träffar hållits.

Finns det fördelar med att hålla träffarna digitalt? — En klar fördel med att hålla digitala träffar är att fler kan delta. De fysiska träffarna har tidigare varit fokuserade till Stockholm, Göteborg och Malmö men nu kan vi välkomna såväl deltagare som samarbetspartners från hela landet.

Vilka utmaningar har ni stött på?
— Eftersom träffarna till stor del handlar om programmering och kodning av olika uppgifter var det i början en utmaning för våra mentorer när de inte längre kunde gå runt och kika över axeln och hjälpa deltagarna. Men vi har löst även detta med digitala verktyg, där koden testkörs i en browser och återkoppling sker via en google-hangout. Det funkar bra.

Har du något tips till andra som ska välja plattform?
— Var noggrann med en kravspec över de funktioner du absolut vill ha och att se till att dessa finns i verktyget. Alla plattformar har sina för- och nackdelar men det är viktigt att du kan leva med dem. Se över din budget, det finns gratisversioner men det kan vara värt att investera för att få bättre prestanda, slippa reklam och få högre säkerhet.

__
JENNY DYBEDAHL, KONSULT INOM IT-SÄKERHET PÅ B3 SAMT ENGAGERAD I PINK PROGRAMMING
Nyfiken på hur vi kan hjälpa dig? Kontakta oss gärna!