Saga Arvidsdotter: Möjligheterna med Blockchain är enorma

Bli kontaktadarrowIcon
INTERVJU
__

”Möjligheterna med Blockchain är enorma”

Blockchain fick sitt stora genombrott med Bitcoin under 2009 och många associerar Blockchain just med Bitcoin och kryptovalutor, men användningsområdet är så mycket större. På Nördreaktorn kommer Blockchain-experten Saga Arvidsdotter inspirera och vägleda deltagarna i publiken att komma igång och bygga en Blockchain-prototyp. Missa inte detta! Redan nu kan du träffa Saga en intervju och få veta mer Blockchain.

Berätta om din bakgrund?
– Jag har alltid varit intresserad av teknik och pluggade flera år på KTH, framförallt med inriktning på datateknik. Därefter deltog jag i olika innovativa startups samtidigt som jag kände ett stort driv efter att hitta något område inom tekniken som löser riktiga globala problem, det var så jag upptäckte Blockchain. Inom Blockchain har jag bland annat utvecklat en crypto crowdfunding-prototyp för musiker som inte vill vara knutna till stora musikbolag utan istället kunde ta betalt av sin publik direkt. Förra året var jag på en turné i USA, Asien och Europa och föreläste om det projektet, samt tävlade också i Hackatons och vann tre stycken, i Denver, New York och Berlin. Det här året fokuserar jag dock mer på Sverige och konsulterar på hemmaplan i olika former.

Vad kommer du att tala om på Nördreaktorn?
– Jag kommer att berätta om Blockchain, vad det är till för, hur det kan användas på olika sätt och vad man ska tänka på. Genom att berätta om olika projekt jag jobbat med hoppas jag konkretisera och ge referens till exakt vad Blockchain är i olika perspektiv som teknik, ekonomi, spelteori och filosofi. Mitt fokus på Nördreaktorn är att inspirera och vägleda deltagarna i publiken att komma igång och bygga en Blockchain-prototyp.

Jag ser fram emot att få utbilda deltagarna så att de ska få förståelse och kunskap med sig hem, samt även tips för att komma igång och bygga Blockchainteknik.

__
SAGA ARVIDSDOTTER
__
SAGA ARVIDSDOTTER

Varför är Blockchain så spännande?
– Blockchain är spännande just för att vi för första gången som individer har en systematisk teknik vi kan bygga lösningar med för det globala samhället. Vi kan äntligen bygga alternativ och lösningar på problemen med manipulerade val och missbrukad användardata. Istället för att mellanhänder äger individers data, kan vi äga den själva och tvinga världens system att anpassa sig efter oss.

Vilka möjligheter ser du med Blockchain för framtiden?
– Jag ser det som att internet föds igen och möjligheterna är exponentiellt i mörker. Ingen vet, men många tjänster vi använder dagligen i våra liv kommer om 30 år kanske vara bygga med Blockchain som byggsten.

Vad ser du fram emot med Nördreaktorn?
– Jag ser fram emot att få utbilda deltagarna så att de ska få förståelse och kunskap med sig hem, samt även tips för att komma igång och bygga Blockchainteknik. Det ska bli spännande att se vilka vi är som bygger framtiden tillsammans!

Anmäl dig till Nördreaktorn
Vill du också komma och lyssna på spännande presentationer av inspirerande talare och grotta ner dig i teknik för en heldag? Anmäl dig till Nördreaktorn