Intervju Katarzyna Saladucha

Bli kontaktadarrowIcon
INTERVJU
__

”Vi är som en stor familj på B3 Polen”

”Det finns mycket jag gillar med B3, men framförallt uppskattar jag den vänliga atmosfären. Det är en jämnställd arbetsplats och med bra kommunikation. Det finns inga hierarkier och man känner att kollegorna bryr sig om en, på riktigt.” Det säger Katarzyna Saladucha som varit med ända sedan start när B3 etablerades i Polen 2018.

Berätta om din bakgrund?
— Jag studerade språk och jobbade ett tag med försäljning innan jag kom in på HR-spåret och började med rekrytering. Jag brinner för att jobba med människor och fick jobb som rekryteringsspecialist vilket jag tyckte var mycket spännande, men med tiden tyckte jag det var tråkigt att tappa kontakten med kandidaterna så snabbt, så fort ett uppdrag var tillsatt. Jag ville följa personerna längre och vara med på deras resa och började därför se mig om efter nya utmaningar.

Hur kom du I kontakt med B3?
— Den första kontakten fick jag via Linkedin. Jag postade ett inlägg om att jag sökte ett nytt jobb och kom då i kontakt med B3. Jag träffade Martin Nilsson och Rafal Dabkowski, ledare på B3 Polen, precis i uppstarten av bolaget och jag tyckte direkt att det lät mycket spännande att få vara med från start. Från början visste jag inte riktigt vad jag skulle förvänta mig men jag ville testa på något nytt, en bredare roll, vilket jag skulle få chansen till här, så jag tackade ja direkt när jag fick ett erbjudande om att börja jobba på B3. Jag tyckte också att det kändes spännande att få börja jobba på ett företag med svensk kultur.

Vad gör du idag?
— Jag jobbar med rekrytering och search och hela processen med att hitta bra kandidater. Utöver det arbetar jag en del med sociala medier och employer branding. En viktig del av min roll är också att vårda relationen med konsulterna när de blivit anställda. Jag ansvarar för en grupp konsulter och pratar med alla varje vecka, dessutom träffas vi regelbundet vid olika sammankomster. Det är oerhört viktigt att konsulterna känner att deras arbetsgivare bryr sig om dem och att de har någon att vända sig till med såväl små som stora frågor. Jag tycker det är väldigt roligt att idag få följa medarbetarna på deras resor.

Vad är det bästa med att jobba på B3?
— Det finns mycket jag gillar, men framförallt uppskattar jag den vänliga atmosfären. Klimatet är mycket bra, jämställt och med bra kommunikation. Det finns inga hierarkier och man känner att någon bryr sig om en – på riktigt. Det är som en familj, vilket är unikt för att vara en arbetsplats i Polen.

Vad har du för planer för framtiden?
— Jag vill fortsätta utvecklas i min roll på B3 och hoppas även kunna jobba bredare med employer branding och HR-frågor. Utöver arbetet planerar jag också för att köpa en egen lägenhet, ett viktigt personligt mål.

__
KATARZYNA SALADUCHA, SENIOR SOURCING & TALENT SPECIALIST AT B3 CONSULTING GROUP, POLAND
Är du nyfiken på att jobba på B3? Hör av dig så pratar vi vidare!