130 personer samlades på årets finansmingel hos B3

Bli kontaktadarrowIcon
NYHET 22 OKTOBER
__

130 personer samlades på årets finansmingel hos B3

Det var fullt hus när B3 Financial Consulting arrangerade sitt årliga finansmingel den 17 oktober. 130 personer från bank och finans samt försäkringsbranschen samlades för att mingla och lyssna till inspirerande talare.

Martina Åkerlund, marknadschef på Marginalen Bank, berättade om lärdomar och resultatet av bankens agila transformationsresa där kommunikation, att våga testa och att involvera medarbetarna har varit några viktiga framgångsfaktorer. Resultatet av arbetet har lett till ökad kundnöjdhet och medarbetarnöjdhet samt en högre innovationstakt.

Karin Elgquist Magnergård, VD för B3 Financial Consulting, presenterade en summering av bolagets trendanalys av finansmarknaden. Fokus i analysen är de operativa utmaningar företagen inom branschen står för samt framgångsfaktorer för att ta dessa utmaningar i mål på bästa sätt. Frågorna diskuterades vidare i ett panelsamtal.

Fem fokusområden presenterades som centrala och aktuella ämnen på beslutfattarnas agendor; Agilt, Hållbarhet, Cloud, RPA och Customer Experience.

Automatiseringskrav, besparingskrav, nya konkurrenter och ny teknik som har hotat att påverka marknadsförutsättningarna, har varit i fokus för många företag under de senaste åren. Det som skiljer sig åt nu är takten allting sker på. I det snabbföränderliga klimatet som karaktäriserar finansbranschen idag är det särskilt viktigt att hantera de operativa utmaningarna för att klara av att ställa om snabbt nog.

Trendanalysen presenterar ett antal framgångsfaktorer för att möta de operativa utmaningarna:

  • Satsa helhjärtat på det ni gör och gör det hela vägen. Oavsett om det är hållbarhet, agil transformation eller digital kundupplevelse
  • Försök inte integrera innovation i organisationen om ni inte lyckas ställa om hela företaget, strukturen och kulturen.
  • Det är viktigt med kontinuitet och kommunikation
  • Satsa helhjärtat på nya idéer, låt det inte bara bli en till marknadsföringskampanj
  • Testa så många idéer som möjligt och dra lärdom av dessa.
  • Strukturera din data och basera beslut på faktisk data, kvantitativ och kvalitativ.
  • Det är människan och inte metodiken eller tekniken som är utmaningen

Kvällen fortsatte med mingel och trevliga samtal. Tack till alla gäster som deltog.

__
KARIN ELGQUIST MAGNERGÅRD I MITTEN TILLSAMMANS MED PANELDELTAGARE FRÅN B3
Nyfiken på hur vi kan hjälpa dig? Kontakta oss gärna!