B3 medverkar till lanseringen av ett nytt bilkoncept

Bli kontaktadarrowIcon
NYHET 9 OKTOBER 2020
__

B3 medverkar till lanseringen av ett nytt bilkoncept i Europa

Med ett stort fokus på hållbarhet och smarta funktioner för en modern livsstil, lanserats nu ett helt nytt koncept för att äga och köra bil när Lynk & Co gör entré på den europeiska bilmarknaden. B3 har medverkat i utvecklingen för att ta Lynk & Co till Europa.

Allt fler människor säger att de inte vill äga någon bil men att de gärna vill ha tillgång till en. Många väljer också att satsa på upplevelser framför att äga saker. Allt fler bryr sig om en hållbar miljö. Lynk & Co vill erbjuda det bästa till alla och lanserar nu ett helt nytt koncept för att äga och ha tillgång till en bil.

Det är ett oerhört spännande projekt att få vara med att utveckla ett helt nytt mobilitetsvarumärke för den europeiska marknaden och att jobba för en start up där utveckling sker snabbt och innovativt.

__
STEFAN IVARSSON, SENIORKONSULT PÅ B3 CONSULTING GROUP I GÖTEBORG

Genom ett flexibelt medlemskap som löper per månad kan medlemmarna få tillgång så mycket bil som de önskar och det är lätt att komma igång. Medlemmarna kan också dela bilen med vänner, familj eller andra genom en gemensam community. För att underlätta all hantering av bilen har Lynk & Co utvecklat en app där medlemmarna kan hantera bokningar, dela bilens plats, skicka en digital nyckel m.m. Bilen är ständigt uppkopplad och appen håller koll på placering, tillgänglighet etc. Genom appen finns också information om alla medlemmar med ett ratingsystem så du kan vara säker på att din bil är i trygga händer när du delar den med andra.

Stefan Ivarsson, seniorkonsult på B3 Consulting Group i Göteborg, är product owner för subscription och fleet management på Lync & Co sedan april 2019, och arbetar med att utveckla system- och affärsstöd.

— Det är ett oerhört spännande projekt att få vara med att utveckla ett helt nytt mobilitetsvarumärke för den europeiska marknaden och att jobba för en start up där utveckling sker snabbt och innovativt. I min roll som product owner får jag lära mig massor och bidra till att utveckla ett helt nytt koncept som ger stora vinster för såväl miljön som privatekonomin. En privatbil står idag parkerad 98% av tiden och genom att hyra och dela bilen med andra kan vi tillsammans minska miljöpåverkan och samtidigt köra bil till en lägre kostnad, säger Stefan Ivarsson.

Mer om Lynk & Co
Lynk & Co kommer inte finnas att köpa hos en traditionell återförsäljare, istället öppnar nu särskilda ”klubbar” i flera europeiska städer som är en viktig samlingsplats och en del av communityn. På dessa samlingsplatser kommer särskilda event arrangeras där medlemmarna kan umgås och samtidigt ta del av olika aktiviteter. Ambitionen är bland annat att samarbeta med lokala artister och designers med ett fokus på etiska och naturvänliga märken. Den första klubben öppnar i Amsterdam senare i höst och Sverige får en egen klbbb i Göteborg före årets slut.
Läs mer om Lynk & Co via denna länk

Nyfiken på hur vi kan hjälpa dig? Kontakta oss gärna!