B3 hjälper Almi med automatisering av Brygglånet - Nyhet

Bli kontaktadarrowIcon
NYHET 23 JUNI 2020
__

B3 hjälper Almi att snabbare få igång Sverige genom automatisering av Brygglånet

Utbrottet av Covid-19 har satt många svenska företagare i ett pressat läge. Som stöd har Almi tagit fram den nya produkten Brygglån med syfte att överbrygga en period av svårigheter. Trycket har varit mycket stort. B3 hjälper nu Almi att automatisera hanteringen av ansökningarna genom processautomatisering, RPA. Genom RPA kan Almi göra det som tidigare tog 20 minuter på mindre än en minut. Det sparar mycket tid för Almi och leder till snabbare hjälp för företagare i kris.

— Projektet hos Almi visar verkligen på kraften med RPA. Genom att implementera en robot ovanpå existerande verksamhetssystem har vi snabbt kunnat automatisera processerna för Almis brygglån, vilket sparar värdefull tid för såväl Almi som alla sökande. På två månader och två dagar har vi gått från idé till färdig lösning. Projektet har drivits helt på distans, genom digitala kanaler, och med ett mycket bra samarbete, säger Kajsa Frisell, projektledare på B3 Automate, B3s specialistbolag som skapar nya möjligheter inom RPA och automatisering.

Almis Brygglån är riktat till bärkraftiga små och medelstora företag i Sverige där finansieringsbehov uppstår som en följd av coronavirusets spridning. Under drygt tre månader har Almi fått in nästan lika många Brygglåneansökningar som totalt inkommer för samtliga av Almis lån under ett år. Behovet av effektivisering var stort. Lösningen blev roboten Albot. Albot gör allt precis som en människa, men mycket snabbare och med en mycket hög träffsäkerhet. Med stöd av Albot får Sveriges företag nu snabbare hjälp att hantera krisen.

— Som många andra företag har Almi som mål att öka leverans till kund och göra detta effektivt och smidigt både externt och internt. Almi som är en etablerad organisation har under åren lagt på sig flera olika system som används vid bland annat leverans av lån till kund. Albot underlättar och snabbar på hanteringen genom att automatiserat och 24/7 kunna flytta information mellan systemen genom att härma våra medarbetares beteende. Här har ett gott samarbete mellan Almi och B3 varit nyckeln till framgång. B3 har varit lyhörda och fångat Almis önskemål och behov samt hjälpt oss skapa Albot under en relativt kort tid, säger Marcus Liu, Digitaliseringsansvarig på Almi.

För mer information, kontakta Klas Fokine, VD för B3 Automate, telefon 0761-01 83 25.

Nyfiken på hur vi kan hjälpa dig? Kontakta oss gärna!