B3 firar 15 år i Sundsvall

Bli kontaktadarrowIcon
NYHET 16 OKTOBER 2020
__

B3 firar 15 år i Sundsvall

I år är det 15 år sedan B3 etablerades i Sundsvall, vilket vi uppmärksammar under denna vecka. Det började med ett litet kontor med två medarbetare som tog B3 till staden och byggde upp verksamheten i norr. Idag har bolaget ett trettiotal expertkonsulter inom bland annat Business Intelligence och databasadministration. Ulf Jonsson har varit med sedan start och berättar mer om utvecklingen genom åren tillsammans med Jenny Sjöholm som började 2013 och tidigare i år tog över VD-rollen i bolaget.

Hur tycker ni att B3 har utvecklats genom åren?
— B3 har gått från att varit det lilla bolaget som var lite av en rebell, till att idag vara en stor digitaliseringsleverantör med bred verksamhet och många stora kunder. Men hjärtat i bolaget är fortfarande detsamma med jättebra kollegor och en kultur där medarbetaren har stort inflytande, vilket gör att man kan påverka sin egen vardag, berättar Ulf.

Är det några händelser ni minns särskilt genom åren?
— Jag minns särskilt alla aktiviteter där vi fått knyta starka band mellan kollegorna i Sundsvall, men även med kollegor på andra B3-bolag, berättar Jenny och får medhåll av Ulf. Det är så härlig energi i mixen av alla medarbetare på B3 med alla våra olikheter. Det var även speciellt att få vara med och se Mara Berg rida med B3-flaggan utanför Nasdaq och VD Sven Uthorn ringa i klockan så snöret gick av, när B3 introducerades på börsen 2017. Själv var jag iklädd våtdräkt och kände mig stoltast i världen när jag tillsammans med alla fantastiska kollegor fick närvara vid ceremonin. Sen är det givetvis många starka minnen som dyker upp kring olika projekt som vi drivit tillsammans med våra kunder genom åren.

Vad tycker ni kännetecknar teamet i Sundsvall idag?
— Kompetens, vänskap och glädje, berättar Ulf, och Jenny fyller i: Energinivåerna har verkligen stigit på sista tiden efter en vår präglad av global pandemi och många förändringar. Glädjen som kommer ur gemenskap och nyfikenhet på framtiden har tagit ton och vi kan som vi brukar skämta om "vara oss själva för en stund". Vi är ett riktigt härligt team!

Vad ser ni fram emot med B3 framöver?
— Närmast ser jag fram emot att få fira 15 fantastiska år tillsammans med alla medarbetare under corona-anpassade former. Jag ser också fram emot att skapa nya möjligheter tillsammans med våra kunder, samt att få välkomna några nya stjärnor in till värmen hos oss på B3 i Sundsvall, berättar Jenny. Jag hoppas också att B3 fortsätter utveckla sin affär och att vi kan attrahera fler duktiga konsulter här i Sundsvall, tillägger Ulf.

Slutligen, vad är det bästa med att jobba på B3?
Friheten under ansvar och alla fantastiska medarbetare!

__
ULF JONSSON OCH JENNY SJÖHOLM
Nyfiken på hur vi kan hjälpa dig? Kontakta oss gärna!