Stort engagemang för hållbarhet och CSR hos B3s medarbetare

Bli kontaktadarrowIcon
NYHET CSR
__

Stort engagemang för hållbarhet och CSR hos B3s medarbetare

I början av 2019 startade B3 Social Innovation, ett nytt initiativ för att stötta intresseorganisationer, ideella föreningar och andra verksamheter med annan inriktning än traditionella företag. Hållbarhet och CSR är viktigt för B3 och med Social Innovation sätter B3 ett extra fokus på dessa frågor.

Silvia Modin är ansvarig för B3 Social Innovation och berättar mer om satsningen i en intervju.

Vad innebär B3 Social Innovation?
– Kortfattat innebär det att B3 stöttar utvalda organisationer med digital transformation med fokus på att effektivisera, automatisera och modernisera kundens verksamhet, utan att gå med ekonomisk vinst. Vi tycker det är viktigt att de ska kunna göra nödvändiga investeringar även om de inte riktigt har de ekonomiska förutsättningarna. CSR är viktigt för oss och detta är ett sätt för oss att bidra. Kunden får tillgång till professionella konsulter, samtidigt som många av våra medarbetare brinner för att jobba med organisationer som driver viktiga frågor.


Nämn några projekt som ni genomfört inom B3 Social Innovation?
– Vi har nyligen kommit i mål med ett uppdrag där vid hjälpte Suicide Zero, organisationen som jobbar för att minska antalet självmord, att modernisera sin IT-plattform och skapa ett enhetligt och effektivt arbetssätt. Tidigare hade medarbetarna olika lagringsytor och mailade mycket dokument. Nu kan de samarbeta på ett helt nytt sätt med en gemensam plattform, vilket har tagits emot mycket väl bland medarbetarna. Ett annat uppdrag vi har genomfört är för Kompis Sverige som skapar möten mellan nyanlända och etablerade svenskar. Vi hjälpte dem att effektivisera det manuella arbetet.

Gör B3 något annat inom hållbarhet och CSR?
– Ja, ett flertal olika initiativ drivs med olika inriktning så jag skulle säga att frågorna är mycket viktiga på B3. Vårt enskilt största bidrag och medverkan till en mer hållbar värld sker genom bolagets tjänster. En ökad digitalisering främjar hållbarhet, men i tillägg görs även mycket annat. Vi samarbetar bland annat med My Dream Now som klasscoacher och tar emot Prao-elever från förortsområden. Vi stöttar Pink Programming, en ideell förening med mål är att fler kvinnor, oavsett bakgrund, ska programmera och vi jobbar även med Prostatacancerförbundet, för att nämna några exempel. Utöver det väljer vi miljösmarta transporter, källsorterar och gör mycket annat, såväl stort som smått, inom hållbarhetsspåret.

Vilket engagemang finns hos medarbetarna på B3?
– Engagemanget är jättestort! Många av våra medarbetare brinner för att jobba med ”något större” tillsammans med eldsjälar som driver viktiga frågor. Många tycker också om att få bidra som klasscoach inom My Dream Now eller andra initiativ. Hållbarhet är så oerhört viktigt idag och det finns mycket vi alla kan bidra med. Ingen kan göra allt, men alla kan göra något.

KONTAKTA GÄRNA MIG FÖR MER INFORMATION
__
Katarina
Lundqvist