Konsultchefen som tar VM-silver i styrkelyft

Bli kontaktadarrowIcon
INTERVJU 29 JUNI 2019
__

Konsultchefen som tar VM-silver i styrkelyft

Han har tagit VM-silver i styrkelyft och har nu siktet inställt på EM nästa år. Han lyfter med lätthet två kollegor på axlarna och tar 317 kilo i marklyft. Fredrik Gudmundsson är utan tvekan den starkaste medarbetaren på B3. Men hur fungerar det att kombinera en tjänst som mekanikkonstruktör och konsultchef på B3 REACH med att tävla i internationella mästerskap? Fredrik berättar här i en intervju.

Berätta lite kort om dig?
– Jag har en bakgrund som mekanikkonstruktör och har jobbat inom området i snart 20 år. Idag har jag ett uppdrag på Fläktgroup som jag kombinerar med att också vara konsultchef på REACH. Det är väldigt kul att kombinera konsultrollen med att också få leda andra i deras utveckling.

Hur ser din träningsbakgrund ut?
– Träning har alltid varit en viktig del i mitt liv. I unga år var det fotboll och handboll som gällde kombinerat med träning på gym. För 15 år sedan insåg jag själv att jag faktiskt hade talang för styrkelyft och började tävla inom grenen. Det ångrar jag inte en dag. Det är väldigt roligt, spännande och lärorikt. Nyligen var jag med i VM för första gången och tog silver. Det gav mersmak.

Vad tävlar du i?
– Att tävla i styrkelyft innebär att du tävlar i marklyft, bänkpress och knäböj. Resultatet bygger på en samlad bedömning av alla grenar men kan också få medalj i varje enskild gren.

Hur förbereder man sig inför ett VM?
– Det är mycket träning året runt för att bli starkare, bygga muskler och hålla sig skadefri. Ju närmare mästerskap du kommer blir det sedan mer precision, tunga lyft och träna inför tävlingen.

Hur fungerar det att kombinera konsultrollen med VM-träning?
– Det är alltid en utmaning att få ihop livspusslet med att kunna satsa på utveckling både inom yrkesrollen och träningen, och samtidigt ha tid för familjen. Men tack vare den stora friheten som finns på REACH kan jag själv planera min tid vilket gör det möjligt för mig att att hinna med båda delar. Vi uppmuntras också till balans i livet. Här är det ingen som förväntar sig att du ska jobba massa övertid. Vi förväntas ta eget ansvar för arbetet och resultatet och det gör alla väldigt bra.

Det bästa med att jobba på B3 REACH är mina fantastiska kollegor och friheten under ansvar. Här får jag det bästa av två världar. Det gör att jag kan utvecklas både på jobbet och inom träningen.

__
FREDRIK GUDMUNDSSON, KONSULTCHEF B3 REACH OCH VM-MEDALJÖR

Vad är det bästa med att jobba på REACH och inom B3?
– Jag uppskattar verkligen kulturen och mina kollegor. Här tar man hand om sina medarbetare. Det är ett riktigt skönt gäng och vi har det väldigt roligt tillsammans. Klimatet är öppet och här finns inga pekpinnar eller klara riktlinjer. På så vis kan du själv påverka och göra skillnad. Det sporrar mig!

Vad har du för mål för framtiden?
– Träningsmässigt är det nu EM i veteranklassen nästa år som är ett mål, men jag satsar också på att ge de yngre en utmaning och tävla i den öppna klassen. Så att hålla mig skadefri och bli starkare är en ständig strävan. I min yrkesroll vill jag fortsätta utvecklas på REACH och vara med och bygga en av Sveriges bästa arbetsplatser. Att vara konsultchef och bidra till andras utveckling är verkligen roligt och lärorikt för mig och inom det området vill jag gärna lägga ännu mer tid framöver.

Nyfiken på hur vi kan hjälpa dig? Kontakta oss gärna!