B3 kommenterar Kammarkollegiets nya ramavtal inom telekomområdet

Bli kontaktadarrowIcon
NYHET 13 MAJ 2019
__

B3 kommenterar Kammarkollegiets nya ramavtal inom telekomområdet

Engagerade deltagare och spännande diskussioner på vårt frukostseminarium om Kammarkollegiets nya ramavtal inom telekomområdet. Vi presenterade ramavtalen, framförallt det nya avseende Kommunikationslösningar som täcker telefoni/telekommunikationstjänster, infrastruktur och samarbetslösningar. Många intressanta frågeställningar lyftes och det delades lärdomar och kunskaper inom området.

Konsulterna Tommy Laurell, Kent Sävåsen och Johan Hägglund från B3 Sentensia och B3 Connect berättade om sina kunskaper och erfarenheter. De pratade om vilka som får använda avtalen, till exempel att myndigheter som sorterar under regeringen måste använda dem, medan t.ex. kommuner och regioner får använda dem, men att föranmälan då krävs. Det diskuterades även hur möjligheterna att anpassa förfrågan efter sina egna behov har ökat. Vidare pratades det om vikten av tydlighet i avtalstext och kravställning för att undvika missförstånd och överprövningar. De tog även upp säkerhetsaspekter, skyldigheter och rättigheter samt praktiska exempel inom området.

Tack till alla som kom och bidrog med sina erfarenheter och kloka tankar. Det blev många spännande diskussioner!

Har du frågor om ramavtalen eller vill diskutera era utmaningar inom området så är du varmt välkomen att kontakta oss på B3 Connect och B3 Sentensia.

För mer information, kontakta gärna Kajsa Nordström Hertzell.

Ladda ned presentationen

Ladda ned presentationen från seminariet via denna länk.

Nyfiken på hur vi kan hjälpa dig? Kontakta oss gärna!