Intervju med Mia-Berentje Land

Bli kontaktadarrowIcon
INTERVJU
__

Försäljningschefen som spelar amerikansk fotboll

”Det bästa med att jobba på B3 Reach är utan tvekan kulturen, att du som medarbetare har stor frihet under ansvar och själv kan planera din tid.”

Mia-Berentje Land, försäljningsansvarig på B3 Reach, lägger mycket tid på sport och det nyfunna intresset för amerikansk fotboll. Träffa Mia i en intervju där hon berättar mer om sin roll och vad hon uppskattar med sitt arbete.

Berätta om dig och din bakgrund
Jag kommer ursprungligen från Dalarna och flyttade ner till Jönköping när jag skulle studera då jag ville gå en internationell utbildning på Handelshögskolan här i staden. Jag började jobba på B3 Reach parallellt med mina studier och sen efter min examen började jag arbeta med rekrytering för att senare ta över rollen som försäljningsansvarig på bolaget. Jag är den som ansvarar för säljfunktionen och håller kontakten med alla kunder, vilket jag tycket är mycket spännande.

Vad är det roligaste med ditt jobb?
Jag brinner för att hjälpa kunderna att hitta lösningar på olika problem och tillsammans angripa utmaningar med rätt kompetens. Jag uppskattar också att min roll är bred och innehåller varierande arbetsuppgifter, med allt från täta kundkontakter till att jobba med strategi och planering.

Vad är det bästa med att jobba på B3 Reach?
Framförallt uppskattar jag att vi som medarbetare har stor frihet under ansvar och det går att styra mycket själv. B3 Reach är ett värderingsstyrt företag där man ser till hela människan och har ett stort fokus på välmående, vilket jag uppskattar. Dessutom är det familjärt, vi är ett litet bolag även om vi sedan några år tillbaka också är en del av den större B3-koncernen. Att vi blev en del av B3 har gjort att nya möjligheter öppnats upp då vi fått större muskler och flera kontaktytor. Det är också trevligt med fler kollegor runt om i landet.

Vad tycker du om att göra på fritiden?
Jag gillar att få utlopp för min kreativa ådra och jag gillar att skriva. Därutöver är det mycket sport som gäller för mig. Jag har åkt mycket längdskidor under uppväxten, vilket är rätt naturligt när man som jag kommer från Dalarna, men för två år sedan började jag med något helt nytt: amerikansk fotboll. Nu spelar jag i laget Jönköping Spartans och förra året vann vi hela serien i division 1. Jag blev då också utsedd till Årets Rookie, vilket var väldigt roligt.

Hur tycker du att det funkar att kombinera jobb med att också träna på en avancerad nivå?
Eftersom vi har stor flexibilitet och jag själv till stor del kan styra mina arbetstider är det inga problem. Dessutom uppmuntras vi till att vara aktiva och jag själv presterar bättre på jobbet när jag också får träna. I amerikansk fotboll måste verkligen du ha fullt fokus på det du gör och du måste vara koncentrerad. Det är ett mycket bra sätt att rensa tankarna från annat och samla ny energi.

Namn: Mia-Berentje Land
Gör: Försäljningsansvarig på B3 Reach
Intressen: Sport, läsa, skriva, duktig på musikquiz
Oväntad talang? Jag är riktigt vass på att sabrera champagneflaskor

Foto amerikansk fotboll: Marcus Vilson

Nyfiken på hur vi kan hjälpa dig? Kontakta oss gärna!