Intervju med B3s medarbetare Karin Karlström

Bli kontaktadarrowIcon
INTERVJU 2 OKT 2019
__

Ambulanssjukvårdaren som blev konsultchef

Karin Karlström är ambulanssjukvårdaren som bytte spår, pluggade ekonomi och hamnade i IT-branschen. Idag är hon konsultchef på ett av B3s specialistbolag, men det är långt ifrån det enda som hon engagerar sig i.

Hon tränar konsulter att vässa sina budskap inför intervjuer, hon har startat nätverket B3 Ladies för driftiga kvinnor och är engagerad som lagledare i Stockholms ishockeyförbund, för att nämna några saker. Ja, det är lätt att tro att dygnet har några extra timmar för Karin Karlström som är full av energi och alltid har många saker på gång. Själv menar hon att det är hennes nyfikenhet som driver henne och att bakgrunden som ambulanssjukvårdare har gjort henne orädd.

Jag älskar att hoppa på nya utmaningar och att testa olika saker. Få saker stressar mig, utan jag lever efter mottot ”jag testar, vad är det värsta som kan hända?”

__
KARIN KARLSTRÖM, KONSULTCHEF PÅ B3 SUMMIT

Du är konsultchef på B3 men arrangerar också intervjuträningar, berätta mer om det?
– Jag coachar våra medarbetare inför intervjuer och stöttar dem framförallt i att vässa sin ”storyline”, det vill säga att ta fram en kort och slagkraftig presentation om sig själva och sin erfarenhet. CV i all ära, men när du väl kommer till intervjutillfället, måste du kunna lyfta rätt saker, sätta in det i ett bra sammanhang och framförallt vara kortfattad. Det gäller att vara förberedd så att du kan sticka ut från mängden.

Vilket resultat leder det till?
– Konsulterna känner en ökad trygghet och berättar att de stärkt sitt självförtroende. Många tycker samtalet går mycket lättare när de har en struktur att hålla sig till och förståelse för hur de kan styra konversationen. Intervjuträningen är mycket uppskattad och har fått jättebra genomslag, det känns väldigt roligt.

Berätta om det nätverk du startat, B3 Ladies?
– Jag ville skapa en mötesplats för kvinnor som har ett driv och passion för sitt yrke som är utöver det vanliga. Jag tror mycket på att möjligheter skapas när vi träffas och utbyter erfarenheter. Det kan ge såväl nya kontakter för affärsmöjligheter som ny inspiration. Det var bakgrunden till nätverket B3 Ladies. Vi hade den första träffen i våras som var mycket uppskattad och nu är det snart dags för höstens träff. Det känns verkligen roligt att mottagandet varit så varmt och att många vill delta i nätverket.

Vad är det bästa med att jobba på B3?
– Kulturen, helt klart! Det är ett öppet och varmt klimat där vi har högt i tak och hjälps åt. Jag gillar också att det arrangeras aktiviteter av olika slag som för oss samman. Träning, kultur, utbildningar m.m. Det finns något för alla oavsett hur mycket eller lite man vill vara delaktig, och vill du själv engagera dig och dra igång saker så är det ingen som stoppar dig. Det gillar jag!