Intervju med B3s medarbetare Jon Hedlund

Bli kontaktadarrowIcon
INTERVJU JON HEDLUND
__

”B3 är mitt företag. Självklart ville jag komma tillbaka!”

Efter sex år som konsult på B3 kände Jon Hedlund att det var dags för nya utmaningar. Han ville bredda sitt CV och testa en linjeroll. Några år på Bolagsverket gav honom nya värdefulla erfarenheter och inblick i en ny bransch, men tids nog började han sakna konsultrollen. Han ville tillbaka till friheten och flexibiliteten. Och när tillfället senare gavs ville han också komma tillbaka till B3. Träffa Jon i en intervju.

Berätta hur det kommer sig att du började på B3?
– När jag 2010 träffade Patrik Norlander som är ansvarig för Sundsvallskontoret, hade jag inte alls planer på att byta jobb. Jag trivdes bra där jag var. Men nyfiken som jag är, ville jag ändå höra mer om B3. Efter 45 minuters samtal var det klart. Jag kände direkt att vi pratade samma språk och hade samma målbild för hur ett konsultbolag ska drivas och utvecklas. Sen började jag inom kort på B3, ett val jag inte ångrat en dag.

B3 är mitt bolag. Jag känner ett stort engagemang för hela förtaget och uppskattar verkligen den varma kultur vi har.

__
JON HEDLUND, B3 CONSULTING SUNDSVALL

Vilken är din inriktning som konsult?
– Jag är systemvetare med grunden inom utveckling. Med åren har jag gått mot att mer vara projektledare och då med inriktning mot teknik. Jag gillar att vara nära det operativa, att förstå helheten. Min styrka är att jag kan tekniken, snarare än att jag är en administratör.

Vad var det som lockade på ”andra sidan”?
– Jag trivdes verkligen bra med konsultrollen och att jobba på B3, men kom till en punkt då jag kände att jag ville testa en linjeroll, bredda mitt CV och jobba mer strategiskt. Jag blev då chef inom IT på Bolagsverket och trivdes mycket bra. Det är en spännande och ganska liten myndighet och jag uppskattade att jobba nära ledningen samt även ha eget personalansvar. Men senare kände jag ändå att jag ville komma tillbaka till konsultbranschen med den dynamik och frihet som konsultrollen ger.

Hur har B3 förändrats sedan du började första gången 2010?
– Det har hänt jättemycket. Jag klev in som nummer sex i Sundsvall. Nu är vi 40 personer här på kontoret och hela B3-koncernen har växt massor. Klart att det blir annorlunda då, framförallt har det blivit mer struktur och ett mer professionellt företag, inte minst med börsintroduktionen. Men även om mycket har förändrats, tycker jag verkligen att bolaget ändå har lyckats behålla sitt hjärta och kultur.

Det bästa med B3 är friheten och stämningen. Det är en inkluderande kultur där man ser till individen. Du kan växa som den du är och du kan vara dig själv.

__
JON HEDLUND, B3 CONSULTING SUNDSVALL

Vad är det bästa med B3?
– För mig är det helt klart friheten och stämningen. Det är en inkluderande kultur där man ser till individen. Du kan växa som den du är och du kan vara dig själv. Jag gillar också satsningen på träning och sociala aktiviteter och har varit med sedan starten av Team B3.

Vad gör du om 5 år?
– Som det känns nu tror jag att jag är kvar på B3. Det känns som jag kommit hem igen och det finns andra muskler inom bolaget idag. På sikt skulle jag gärna utforska andra möjligheter inom B3 och kanske jobba bredare inom koncernen. Jag är också nyfiken på att försöka nå nya kundgrupper i norr inom exempelvis industrin. Det finns även mycket spännande att lära sig och utforska med nya tekniker som AR, VR, AI m.m. Jag är en nyfiken själ och bra på att dra igång saker så jag sätter gärna tänderna i nya utmaningar.

OM JON HEDLUND
__

Utbildning: Systemvetare
Bakgrund: Jobbat på olika konsultbolag, som Cap Gemini, Sogeti, och Knowit innan jag kom till B3 2010. Jobbade på B3 2010-2016 i första omgången innan jag gick till Bolagsverket. Nu är jag tillbaka på B3 sedan april 2019.
Intressen: Framförallt träning. Jag gillar variationen i triathlon och har genomfört 3 IronMan.

Nyfiken på B3? Kontakta oss!