Intervju med B3s Patrik Nyström

Bli kontaktadarrowIcon
INTERVJU 19 JULI 2019
__

Projektledaren med rötter i tekniken

Patrik Nyström har jobbat inom IT i 20 år. Han startade sin karriär som nätverkstekniker och jobbade under flera år på större företag som Telia, Nordea och IBM. Sen bestämde han sig för att sadla om till projektledare och påbörjade konsultbanan. Till B3 kom Patrik 2016. Idag har har stor nytta av sin breda erfarenhet från båda sidor, teknik/nätverk och projektledning.

Vad är det roligaste med ditt jobb?
— Variationen! Som projektledare ställs du ständigt inför nya utmaningar och nya projekt vilket jag tycker är spännande. Samtidigt kommer jag in med erfarenhet av hur de gamla teknikerna funkar. Jag brukar kalla mig för en hybrid då jag ständigt rör mig mellan det gamla och det nya.

För mig som projektledare är det väldigt värdefullt att också i detalj förstå tekniken. En grundregel när det är något som strular inom IT är att det är fel på nätet, men jag kan ofta motbevisa det och hitta felet någon annanstans. Det sporrar mig!

__
PATRIK NYSTRÖM, PROJEKTLEDARE B3 SUMMIT

Du har varit i branschen nu i 20 år. Är det mycket som har förändrats?
— Både ja och nej. Klart att det är jättemycket som händer med digitaliseringen som går fort fram och jag jobbar nu mycket med att leda olika projekt inom Cloud transformation. Men tittar man på lösningarna så är det egentligen mycket som bygger på samma principer som vi hade på tiden med stordata, att allt lagras på samma ställe. Det finns de som oroar sig för att cloud är nästa stora revolution och att gammal teknik då kommer försvinna, men det har jag väldigt svårt att se. Mindre och nystartade företag kan lägga allt i molnet men för många företag är en hybridlösning, en kombination mellan moln och egna servrar mer rimlig.

Hur blir man, och håller sig relevant som konsult genom åren?
— Jag tror det är viktigt att ha en bredd i sin kompetens och att vara intresserad av att lära sig olika saker. Var nyfiken på det nya men förakta inte gammal teknik. Häng med, läs och lär. Det är spännande, och det tar dig framåt.

Vad är det bästa med att jobba på B3?
— Det bästa är helt klart mina kollegor, chefer, trevliga kunder och kulturen. Det är ett bra gäng och bra värderingar. Här trivs man!

Nyfiken på hur vi kan hjälpa dig? Kontakta oss gärna!