Intervju med B3s Kay Wiberg

Bli kontaktadarrowIcon
INTERVJU 12 AUG 2019
__

Scenteknikern som sadlade om och blev systemutvecklare

För två år sedan avslutade Kay Wiberg sin utbildning inom programutvecklare .Net med SharePoint-inriktning på Nackademin. Efter examen testade han på ett par olika uppdrag som systemutvecklare men kände aldrig riktigt att han landade rätt. Det var dags för något nytt. Av mer eller mindre en ren slump kom han i kontakt med B3 Rising Stars. En kontakt som kom att bli en fullträff.

Idag jobbar Kay Wiberg som systemutvecklare hos en av B3s kunder parallellt som han deltar i B3s talangprogram Rising Stars. Programmet startade för första gången i april 2019 och ger deltagarna en unik möjlighet att på ett enda år utvecklas till stjärnkonsulter genom ett omfattande utbildningsprogram.

Jag hittade programmet genom en google-sökning och tog kontakt med B3 direkt. På den vägen är det. Nu är jag en av 10 Rising Stars. Jag är väldigt glad att jag har fått möjlighet att gå programmet och trivs mycket bra.

__
KAY WIBERG, DELTAGARE I RISING STARS OCH SYSTEMUTVECKLARE

– Programmet är mycket lärorikt och bra organiserat. Utbildningsplanen är fulltäckande och spänner över många olika områden. Jag ser verkligen fram emot att fortsätta utvecklas till en mer senior konsult. Framförallt är jag nyfiken på att lära mig mer om molntjänster och säkerhet. Det är också ett riktigt bra gäng av både deltagare och mentorer där alla lär sig mycket av varandra.

Kay trivs bra som systemutvecklare och han har hunnit testa på en del innan. Han har en bakgrund som scentekniker och har även varit tunnelbaneförare innan han bytte spår och började plugga på Nackademin.

– Jag känner nu att jag har landat mycket bra på B3. Det finns stora möjligheter och spännande uppdrag. Som konsult känner jag ett bra stöd i ryggen från B3, vilket är väldigt skönt. Jag uppskattar även friheten, att jag själv kan styra mina tider och uppdrag. Jag hamnade på B3 av en slump, men det är ingen slump att jag trivs. Det är ett riktigt bra gäng som jobbar här och en bra kultur.

Jag hamnade på B3 av en slump, men det är ingen slump att jag trivs. Det är ett riktigt bra gäng som jobbar här och en bra kultur.

__
KAY WIBERG DELTAGARE I RISING STARS OCH SYSTEMUTVECKLARE
OM KAY WIBERG
__

Utbildning: Programutvecklare .Net med SharePoint inriktning
Intressen: Springa, läsa, programmera egna projekt, vara med familjen
Drömprojekt: Att jobba med Net core och React – något inom teknikens framkant eller kanske skapa en social App