Obemannade helikoptrar bevakar Östersjön - Case | B3

Bli kontaktadarrowIcon
CASE
__

Obemannade helikoptrar bevakar Östersjön

UMS SKELDAR utvecklar och producerar obemannade helikoptrar för civil och militär verksamhet över hela världen, både på land och i marina omgivningar. B3 förstärker UMS SKELDARs utvecklingsteam i arbetet med helikopterns datalänkar som avgör dess räckvidd och skickar information till marken. Ett mycket spännande samarbete inom ett högteknologiskt område.

UMS SKELDAR startade 2015 som ett samarbete mellan UMS AERO Group and Saab, med syfte att utveckla en lösning för obemannade helikoptrar, UAV, som kan utföra flygningar under komplicerade förhållanden. Användningsområdet är brett. Helikoptrarna kan exempelvis övervaka fartygsutsläpp och har legat efter fraktfartyg i Danmark och sniffat avgaser för att kontrollera efterlevnaden av EU:s regler för svavelhalten i marint bränsle. De kan också operera längs landsgränser eller järnvägar för att samla in information över stora avstånd. UMS SKELDAR har sitt huvudkontor och en site i Schweiz samt ett kontor i Linköping. Till kunderna hör bland annat tyska och kanadensiska marinen.

Vi är väldigt nöjda med B3 Reach som leverantör av ingenjörstjänster. De tjänster som vi har fått levererade har mycket väl uppnått våra krav och bidragit till vår framgång som företag.

__
JOHAN MOHLIN, HEAD OF DEVELOPMENT PÅ UMS SKELDAR SVERIGE

I Linköping sker arbete med integration, systemutveckling, mekanikutveckling, systemtestning och vissa delar av produktionen. Det är ett entreprenörsdrivet team där många har bakgrund inom flygindustrin och utifrån dessa kompetenser försöker man på ett smart sätt sätta upp en effektiv utvecklingsmetodik.

UMS SKELDAR vände sig till B3 Reach för spetskompetens i att integrera och verifiera datalänkarna till helikoptern, den del som avgör helikopterns räckvidd och som skickar information ner till marken. Systemets totala räckvidd har en direkt koppling till länkarnas prestanda och är en viktig bit av systemet som helhet. Att kunna erbjuda pålitliga och snabba länkar är också något som finns med i alla potentiella kunders intressen. B3 Reach stöttar UMS SKELDAR inom ett brett spann i arbetet kring datalänkarna, med exempelvis funktionstillväxt, apparatinstallation, systemprov i rigg, planering, utbildning av kunder m.m.

— Det är ett mycket spännande och utmanande uppdrag med stor bredd. Vi har ett tätt samarbete med närhet till alla delar i en så pass komplex produkt, vilket känns mycket intressant. Det är också spännande att det är en ung organisation där vi får vara med att göra många saker för första gången, berättar Edvin Remb Systemingenjör från B3 Reach som ingår i UMS SKELDARS utvecklingsteam.

— Vi på UMS Skeldar är väldigt nöjda med B3 Reach som leverantör av ingenjörstjänster. Både konsulter, chefer och säljare ger alltid ett trevligt bemötande och agerar professionellt. De tjänster som vi har fått levererade har mycket väl uppnått våra krav och bidragit till vår framgång som företag, säger Johan Mohlin, Head Of Development på UMS SKELDAR Sverige.

*Bild från Wikipedia

KONTAKTA GÄRNA MIG FÖR MER INFORMATION
__
Yonatan "Yoppe"
Berglund
INSPIRERAS AV HUR ANDRA HAR GJORT
__
Står du inför liknande utmaningar? Låt oss prata vidare!