Sidhuvud b3 ikon
Sv / En/Pl

case

Bj scandic

Affärskritiska databaser

Söker du en efter trygg och säker drift med hjälp av ständigt tillgängliga seniora konsulter? DBA-poolen hos B3 erbjuder en pålitlig outsourcing-lösning för databasdrift, med tillgång till professionella resurser dygnet runt.

B3 har fått förtroendet att sköta databas- och applikationsdriften åt ett antal ledande aktörer med verksamhetskritiska databaser. B3s ansvar är att säkerställa driften med optimal tillgänglighet, dvs utan driftsstörningar och onödiga avbrott.


För oss var B3 det självklara valet både när vi skulle migrera vår databasmiljö och säkerställa en hög kvalitet och tillgänglighet i framtida förvaltning. B3s konsulter sticker ut på att de både har en hög kompetens och är väldigt enkla att samarbeta med.

Björn Jonasson, IT Enterprise Architect, Scandic Hotels

Uppdragsgivarna är bland andra Scandic Hotels (med 230 hotell i sju länder), Klarna, SBS Discovery (med flera stora TV- och radio-kanaler bl a Kanal 5, Discovery Channel, Animal Planet, Mix Megapol och NRJ), Nordic Net Products (med ledande marknadsplatser och webbtjänster för företagsinformation) samt Tele 2 (med tunga applikationsservrar för fast, mobil och IP-telefoni).

Fördelarna är uppenbara. Viktiga kunddata för olika E-handelstjänster hos Klarna finns alltid tillgängliga. Underhållningen via 20 TV-kanaler och 19 radiostationer hos SBS Discovery kan rulla på utan sändningsuppehåll för tittare och annonsörer. Kritiska företagsdata hos Nordic Net är ständigt tillgängliga för nordiska inköpare. Den centrala rumsbokningsfunktionen flyter på hos Sveriges ledande hotellkedja. Och kunderna hos Tele2 får ständig tillgång till olika kommunikationstjänster.


Oberoende specialist

B3 är en oberoende specialist på databaser. Vi hanterar marknadens samtliga ledande databaser och ser till att databaserna drivs på bästa sätt, både tekniskt och affärsmässigt, inte minst tack vare full kontroll på uppgraderingar och licenshantering. Och vi ser även till att kundens databaser alltid håller optimal prestanda och möter höga krav på tillgänglighet.


Dela caset

Twitter icon Facebook icon Linkedin icon

Scandic Hotel

Scandic är den största hotelloperatören i Norden med ett nätverk av omkring 280 hotell fördelat på cirka 57 000 hotellrum i sex länder och 18 miljarder SEK i omsättning 2018.

Bilden på Björn Jonasson är tagen på Scandic Grand Central i Stockholm.

Kontakta oss