Tillgänglighet i fokus för flygbolaget BRA

Bli kontaktadarrowIcon
CASE
__

Tillgänglighet i fokus för flygbolaget BRA

Fortsatt fokus på modernisering och hög tillgänglighet för framtiden när B3 inledde samarbete kring förvaltning och utveckling av flygbolaget BRAs system.

Det är många faktorer som ska stämma när du bokar en flygbiljett. Du vill kunna se tillgänglighet och tider, jämföra priser och boka din biljett, enkelt och snabbt med datorn eller mobilen. Det ställs därmed höga krav på att flygbolagens webbplatser fungerar optimalt med integrationer mot ett flertal underliggande system och att tjänsten alltid är tillgänglig.

2,2 miljoner passagerare reser årligen med BRA (Braathens Regional Airlines) där stor del består av affärsresenärer. Kraven på tillgänglighet är mycket höga. En naturlig del är givetvis att flygen ska vara punktliga, men det är även viktigt att ha en stabil och ständigt tillgänglig webbplats för att smidigt kunna boka biljetter. Bokningswebben är en viktig del av kundupplevelsen för alla flygbolag och genom att förenkla resandet kan den även bidra till att stärka lojaliteten hos kunderna.

BRA har en omfattande systemportfölj för att stödja allt detta. BRAs hemsida består av flera delar. Det som kunderna ser, som redigeras med ett CMS, Umbraco, och tekniken bakom med .net och databaser. Samtliga av systemen har integrationer mot varandra och även mot BRAbank och betalsystem, inhämtning av kundprofiler m.m. Utöver detta finns även en viktig integration mot resebranschens eget system Amadeus som är leverantör till BRA för själva bokningsflödet man kommer till när man sökt sin resa. Miljön är komplex, vilket ställer höga krav på både utveckling och förvaltning och dess integrationer.

B3 inledde samarbetet med BRA i slutet av 2018. Det är ett löpande arbete där förbättringar och utveckling sker hela tiden baserat på krav från olika delar av organisationen, men även utifrån kundernas feedback.

När övergången till samarbetet med B3 startade hade BRA bland annat precis lanserat en helt ny websida som B3 nu förvaltar och vidareutvecklar.

En viktig del i arbetet är att säkerställa att samtliga integrationer hela tiden fungerar optimalt så att inget system ligger nere. Det ställer krav på att utvecklarna både har djup och bredd och kan arbeta på alla nivåer i ett system. B3 levererar i dag tre seniora fullstackutvecklare från B3 Polen som arbetar tillsammans med BRAs Scrum Master och en senior arkitekt i Sverige.

Det är verkligen ett spännande samarbete och våra konsulter brinner också för att arbeta med BRA. Det är en häftig bransch med spännande teknik och ett öppet klimat som välkomnar nya idéer och förbättringar.

__
MARTIN NILSSON, VD FÖR B3 POLEN
KONTAKTA GÄRNA MIG FÖR MER INFORMATION
__
Martin
Nilsson
INSPIRERAS AV HUR ANDRA HAR GJORT
__
Står du inför liknande utmaningar? Låt oss prata vidare!