Bank & Finans - B3 har kompetensen för din bransch

Bli kontaktadarrowIcon
BANK & FINANS
__

Spelplanen har förändrats

Genom tidiga satsningar på innovation, integration och automatisering av verksamhetsprocesser har bank, finans och försäkring legat i digitaliseringens framkant. Nu blir spelplanen ännu tuffare med flera nya aktörer.

Gör rätt – inte reträtt

Bank och finans har under lång tid varit konservativa och stabila verksamheter. Nu står branschen inför stora utmaningar. Är din verksamhet rustad för förändringar?

Ökad konkurrens, disruptiva uppstickare, förändrade digitala kundbeteenden och skärpta lagkrav är bara några exempel på hur den nya verkligheten ser ut.

Branschkunskap, stark kompetens och lång erfarenhet av effektiv informationshantering gör bank, finans och försäkring till ett av våra specialistområden. Vi driver kontinuerligt förändringsprojekt inom finansiella verksamheter som vill möta framtiden med konkurrenskraftiga affärsmodeller och effektiva plattformar.

Vi tar dig igenom förstudier, upphandlingar och implementationer vare sig det gäller tekniskt komplexa utmaningar eller affärskritiska förändringar. Kraven på tillgänglighet och säkerhet för din verksamhet är oftast mycket höga. Därför har vi stort fokus på lösningar som uppfyller kraven och där slutresultatet leder till kostnadsbesparingar och effektivare processer.

Bank och finans är ett av våra största branschsegment och vi har även två specialistbolag inom området; B3 Financial Consulting och B3 Visab Consulting.

Vi stöttar dig hela vägen med bland annat:
 • Arkitektur

  Söker du en informationsarkitekt, metodspecialist, IT-säkerhetsarkitekt eller BI-arkitekt? Vi har stark kompetens inom allt från övergripande enterprisearkitektur till specialiserad teknisk arkitektur.

 • Ledning och styrning

  Vi är vana vid komplexa uppdrag och stöttar din verksamhet i roller som t ex projekt/programledare, förändringsledare och verksamhetsutvecklare.

 • Infrastruktur

  Vi kan hjälpa dig med migrering av tjänster och servrar till molnet. Våra uppdrag omfattar ofta verksamhets- och samhällskritiska system där kraven på tillgänglighet, upptid, säkerhet och redundans är mycket höga.

 • Utveckling

  Söker din verksamhet en UX-designer, fullstack-utvecklare, frontend/backend-utvecklare, databasdesigner, mobilutvecklare, integrationsspecialist eller testare? Det och mycket annat kan vi stötta dig med.

 • Agil metodik

  Det är lätt att gå vilse i den agila förändringsresa med många nya begrepp, ord och arbetsformer. Vi hjälper dig att omvandla strategier till handfasta leverabler och är ditt stöd genom komplexa och utmanande förändringar.

INSPIRERAS AV HUR ANDRA HAR GJORT
__
Nyfiken på hur vi kan hjälpa dig? Kontakta oss gärna!